Георги Свиленски: Не мисля, че казусът АЕЦ Белене ще разбие коалиционното споразумение

  • 18 февруари 2022 21:21

  • 923
  • 6
Георги Свиленски: Не мисля, че казусът АЕЦ Белене ще разбие коалиционното споразумение
© Булфото (архив)

"Не мисля, че казусът "АЕЦ Белене" ще разбие коалиционното споразумение", каза Георги Свиленски  в предаването Панорама.

По думите на председателя на парламентарната група на БСП въпросът за втората атомна централа е включен в споразумението за съставяне на правителството на Кирил Петков.  

По отношение на евентуално намаляване на ставката на ДДС върху хляба и други стоки от първа необходимост на 9 процента депутатът каза: Намаляването му няма да доведе  на поевтиняване на хляба, но ще даде глътка въздух на хлебопроизводителя и ще задържи цената.

Експерти с коментар има ли искри между Радев и Петков

 "И няма някой, който да отрече, че имаме нужда от ядрена енергетика. Варианти има много, но до момента не се работи по нито един от тях. Кабинетът " Борисов" закри този проект официално. БСП проведе референдум за изграждането на АЕЦ "Белене". И тук въпросът не стои дали, а кога ще започнат да се строят нови ядрени мощности, за да не изпада в България в зависимости и цената на електроенергията да не бъде, каквато е сега", допълни Свиленски.

По темата за бюджета за тази година, Свиленски заяви, че той е максимално отговорен и максимално социален.

   "20 млрд. лева за социална политика - това не е се е случвало никога досега", заяви председателят на ПГ на "БСП за България".

"Партията трябва да бъде гарант на социалната политика, на икономическата политика, на земеделската политика мисля, че се справяме добре с тези сектори", подчерта Свиленски.

"Не е безотговорно, това са средства не от кредити, а средства, предвидени от спиране на кражби, от повишаване на икономическата активност в държавата", добави той.

"Бюджетът е балансиран, даже обсъждаме актуализация през юни, когато говорим за преизчисляване на пенсиите и ново повишение на социалните плащания", подчерта депутатът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
923 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Цв

2022.02.19 | 09:12

6
Ааааа, ти си можел да мислиш? Не ти личи!
Енчо

2022.02.19 | 08:44

5
Не разбиване на странната ви коалиция, а на чугунените ви комунистически глави е необходимо. Впили сте се във властта като пиявици кръвосмучещи. Всичко е до време.

2022.02.19 | 00:28

2
Мисля,че е време да ви се чупят главите
gogo

2022.02.19 | 06:51

4
30 GODINI KOMUNISTITE DRAPAT ZA TOVA BELENE....DA PAPKAT OT TAM...XA XAAA...

2022.02.19 | 03:53

3
Професори – КРЕТЕНИ !!! В Обединеното кралство, Дания, Норвегия, Израел, Швейцария – отпадат идиотските КОВИД ограничения !!! Какво чакате бе простаци, да уморите икономиката, да изтрепите с отровни инжекции все още останалите живи българи ? Чума да ви зарови, ПАРАЗИТИ !!!
Мойсей

2022.02.18 | 21:35

1
Ми те парите не миришат , как ще ви развалят далаверата на всички които са в заверата (((

Добави коментар

Водещи новини