Социолог за влиянието на президента над управляващите: Той не е архитект, а създател на тези момчета

  • 18 февруари 2022 08:34

  • 3104
  • 9
© Кадър БНТ

В момента президентът се чувства достатъчно свободен, за да си позволи да покаже автономия от управляващите, В определени процеси, свързани с демокрацията, се забелязва късо съединение. Хората виждат липса на реализация на обещания. Управляващите дойдоха с много гръмко обещание за финансово подобряване. Всички реформи отиват в едно неясно бъдеще и негативите почват да се трупат, От тези негативи президентът трябва да се освободи, Това е причината президентът да се отдръпва. Търси се решение как да се запълни политическата ниша при срив на това правителство. Това заяви проф. Антоанета Христова в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Според Андрей Райчев в основата на напрежението е проблемът с кадрите и по-конкретно смяната на шефа на “Булгаргаз”.

По въпроса за политиката по икономическата криза и възможността на управляващите да я овладеят каза: “Ще успеят да направят това хората да не почувстват тази криза”.

Относно ролята на президента Радев и неговото влияние в конструкцията на управляващата коалиция коментира: “Той не е архитект, той е създател на тези момчета. Коалицията ги държи все още това да не дойде Бойко Борисов. Те влязоха в корупционния дискурс, в който България влезе още 90-те години. Реформата се заменя с репресия. Българският народ е кръвожаден, той иска да види репресия. Тяхната реформа няма да проличи в това дали бият Борисов, а дали реагират на собствената си корупция”.

Експерти с коментар има ли искри между Радев и Петков

Неговото мнение е, че страната ни влиза в плато: “Електоратите не се изменят. Гледаме второ действие на театъра”. Според проф. Христова през последните две седмици се засилва поляризирането на комуникацията. По думите ѝ качествения анализ показва, че управляващите имат проблеми с усещането за забавяне на реформите: “Не виждаме неравенствата да се стопяват от този бюджет. В най-слаба позиция ще бъде БСП. Би трябвало тя да води тези леви политики, а ние не го виждаме”.

Райчев беше категоричен, че не може да се говори за нестабилност в правителството, защото няма напрежение в коалицията: “Не само не виждам разпад, а виждам даже укрепване”.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
3104 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2022.02.18 | 11:21

9
На тоя социолог измекяр що не покажете имотите?
Мара

2022.02.18 | 10:02

8
Антоанета е ясна от едно време. За нея светът е ББ и точно това натрапва непрекъснато, само че е много далече от реалността.
Stamatis

2022.02.18 | 09:52

7
Архитекти и създатели .... на кой му пука! Само си чешате езите! Важното е кое посолство ги направлява и дава опрните точки!
Хахото

2022.02.18 | 09:50

6
Задните мисли на Румен Мустафа . . . . . Стратегическата цел на президента е с нов ляв проект и преформатиране на коалицията да стопира връщане на ГЕРБ на власт . . . . Първо дистанциране от правителството, атака срещу Корнелия Нинова и след това стартиране на нов ляв партиен проект е планът на президентския екип. . . . . . . . . Новият ляв проект трябва да осигури политически ресурс на президента да преформатира управляващата коалиция при предсрочни парламентарни избори в коалиция с "Продължаваме промяната", ИТН и "Демократична Блгария", изваждайки БСП от властта.
Хахо от снимката

2022.02.18 | 09:49

5
Юнакът Румен Мустафа води люта битка за власт с триглавата ламя : Швестера, Кокорчо и Евреина . . . . . Ако няма победител от битката - ще има побратимяване .
Абе

2022.02.18 | 09:48

4
Мунчо да си ги води у къщи!
Вратоглавчо

2022.02.18 | 09:14

2
На тея момчета им яж пишлетата.
Па да

2022.02.18 | 09:47

3
Те го желаят :)
Пунта Мара

2022.02.18 | 09:13

1
"Другарю-социолог",ПОХАРЧИХТЕ ли вече онези 500 000 .........???????????????????????

Добави коментар

Водещи новини