Официално: Тотото с нов шеф

  • 16 февруари 2022 17:27

  • 551
  • 0
Официално: Тотото с нов шеф
© Sportal.bg
Слушай новината Слушай новината

Александър Тодоров официално бе вписан като изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор на мястото на Любомир Петров, който е изваден от Управителния съвет на тотото, съобщи Нова телевизия.

СГС отново писа "слаб 2" на министъра на спорта Радостин Василев

На негово място в УС влиза Росен Иванов и по този начин новата власт вече има мнозинство в ръководния орган на БСТ.

В края на миналата седмица посочените от спортния министър Радостин Василев Тодоров и Георгий Султанов бяха официално вписани в Търговския регистър като членове на УС на тотото на мястото на Людмила Петкова и Валентин Точев. Днес в УС е вписан и Росен Иванов на мястото на Петров, а Тодоров вече официално заема позицията на изпълнителен директор. По този начин желаната от Радостин Василев промяна в ръководството на тотото е финализирана и то вече е под контрола на новоназначените Тодоров, Султанов и Иванов.

Към момента в УС на тотото остават Гошо Гинчев и Христо Йовов, които подадоха жалба срещу освобождаването си, но тъй като решенията в Управителния съвет се взимат с обикновено мнозинство, то тримата нови членове на практика вече имат пълен контрол.

Още на 13 януари Радостин Василев обяви, че планира да смени ръководството на тотото, но промяната отне повече от месец заради жалби първо на Йовов и Гинчев, а след това и на Петров. Спортният министър изрази недоволство от финансовите резултати на БСТ след одържавяването на лотарията, като обяви, че очаква много по-високи приходи за тотото с оглед монопола на лотарийните игри. „Ще направя всичко необходимо това дружество да реализира печалба, която приляга на монополист на пазара", заяви Василев на 17 януари.

Министърът на спорта назначи нова управа без никакъв опит да управлява тотото. Единият е депутат - в разрез със Закона за правната помощ

Министърът на младежта и спорта бе разгневен от подадените жалби от страна на старото ръководство и обяви, че ще търси отговорност за действията им. "Категоричен съм, че за всеки ден присъствие в тотализатора и за всяко действие на Любомир Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов ще им бъде търсена съдебна отговорност, включително и наказателна", каза на 4 февруари той.

Мандатът на Управителния съвет на тотото е с продължителност до 12 април 2026 година. В състава му в момента са Александър Тодоров (изпълнителен директор), Георгий Султанов, Росен Иванов, Гошо Гинчев и Христо Йовов.

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на ИТН, като Тодоров бе депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание, а през лятото на 2021 година Султанов бе предложен от партията за министър на културата.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
551 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини