От синдиката на пожарникарите останали изненадани от информацията за криминални лица на протеста им

  • 16 февруари 2022 14:40

  • 1639
  • 7
© Novini.bg

Организатор на протеста в събота на 19 февруари е изцяло на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите, който е подкрепен от синдиката на гражданската организация в МВР. Това каза президентът на НСПС "Огнеборец" Венцислав Станков след изявлението на говорителя на правителството Лена Бориславова за данни, че в планирания протест на пожарникарите в събота.

Информацията, която се изнесе от говорителката на Министерски съвет, че имат оперативни данни, които гласят че криминални контингенти организират някакви протести, които да се слеят с нас. Аз не мога да кажа дали има такава информация, каза още Станков. 

Желая колегите от Специалните служби на МВР да ни информират, ако имат такава информация.

Лена Бориславова: Криминални лица ще участват в протестите на полицаите и пожарникарите

По думите му Националния синдикат на пожарникарите и спасителите не е получил покана за среща при премиера Петков. Въпреки че те са изпратили писмо на 21 януари, но към момента няма потвърждение за провеждане на такава среща.

Ние категорично се разграничаваме от такива постъпки и лица, ако действително имат намерение да се присъединят към нашия протест. Протестът ще бъде мирен. Ние сме пожарникари и спасители и сме отговорни хора, допълни Станков.

И обясни, че целта на протеста е да бъдат чути исканията им. 

Първо искаме увеличаване на средствата в бюджета за 2022 по перо персонал, за да могат заплатите да се увеличат с 20%. Искаме със сто милиона лева да бъдат отпуснати по перо капиталови разходи. И третото ни искане е да се възстанови социалният диалог в МВР. През последните месец и половина се създаде много напрежение между НСПС и Дирекция 112, тъй като има намерение двете структури да се обособят в отделна Дирекция. Диалогът почти го няма, добави още той.

Председателят на стачния комитет на КНСБ Тодор Капитанов коментира, че протестът ще се проведе на 19 февруари от 12 часа пред Министерски съвет. След това с протестно шествие ще стигне до Министерство на финансите и Народното събрание. По думите му протестът е изцяло законен, като са взети необходимите разрешения от Столична община.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1639 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Отговорни за страха и хаоса

2022.02.16 | 15:52

4
Ако бяхте отговорни щяхте да съдействате за реформата в системата ви, да обясните как ще се върне доверието на обществото и как ще се повиши качеството на работата ви. На всички е ясно какво и защо правите, само на вас не вие ясно, че страха и терора свършиха и държават няма да работи вече под мутро-ченгесарски заплахи.
Търсен ефект

2022.02.16 | 17:02

7
Съмсем умишлено търсен ефект. Сега мутрите се върнаха към обичайните си дейности, след като не са във властта. Тактиката е известна и като саботаж, ДС похвати, удари в гръб...
ти нормален ли си

2022.02.16 | 16:34

6
сляп ли си не виждаш ли мутренските години как се завръщат
Само ГЕРБ

2022.02.16 | 15:54

5
Има да го търсите Бойко! Разреши ви на вас и полицаите да се пенсионирате и да продължите да работите,демек на двойна капачка. Иначе,го хулихте и вие.

2022.02.16 | 15:00

2
ПОЖАРНИКАРИТЕ ГИ СЪКРАТЕТЕ НА ПОЛУВИНА ПО ЦЯЛ ДЕН СПЪТ.
млък

2022.02.16 | 15:36

3
неграмотник,ПОЛОВИНА,научи правописа и тогава коментирай!!!!!!
БИБИТкян арменски

2022.02.16 | 14:51

1
Ааа.. я прочетете във фрогнюз статията ми.

Добави коментар

Водещи новини