Радев поздрави Щайнмайер по случай преизбирането му за президент на Германия

  • 14 февруари 2022 14:53

  • 273
  • 0
Радев поздрави Щайнмайер по случай преизбирането му за президент на Германия
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на поздрави Франк-Валтер Щайнмайер по случай преизбирането му за президент на Федерална република Германия, съобщиха от президентския прессекретариат.

Българският президент пожелава на своя германски колега успех във  високоотговорната му мисия начело на държава с отдавна утвърдена роля на европейската и световната арена в отстояването на демократичните принципи и  опазването на мира и сигурността.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на изразява убедеността си, че по време на своя мандат Франк-Валтер Щайнмайер ще продължи да бъде решителен лидер, както при решаването на важните за Германия и Европа проблеми, така и по отношение на глобалните въпроси и международните отношения.  „Вярвам, че в условията на променената глобална среда, нашите страни ще продължат в дух на солидарност да укрепват и развиват своето стратегическо партньорство“, заявява още в писмото си президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Щайнмайер бе преизбран за президент на Германия

Последвайте канала на

Константин Тодоров
273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини