От Сухиндол вицепрезидентът призова за по-голяма самостоятелност на общините

  • 14 февруари 2022 14:37

  • 422
  • 5
От Сухиндол вицепрезидентът призова за по-голяма самостоятелност на общините
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

За по-голяма самостоятелност и финансова децентрализация на общините се обяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в Сухиндол, където беше гост на празника на общината и Деня на лозарите и винопроизводителите, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Трябва да постигнем финансовата децентрализация на общините, за която говорим от толкова време. Това ще им осигури по-голям шанс за развитие, а не да разчитат само на разпределението на средствата от националния бюджет“, посочи Йотова. Вицепрезидентът призова държавата към по-голяма подкрепа за лозарите и посочи като обнадеждаващ знак увеличеното до 90% подпомагане по лозарската програма. 

Президентът: Празникът Трифон Зарезан съчетава почитта към труда на лозарите и надеждата за здраве

„Преди пет години, в началото на първия ни мандат с президента Радев отново бях на тази благословена земя и заедно с вас зарязахме лозята. Същите лозя родиха много богата реколта. Разчитам това като добра поличба за здраве и благоденствие“, обърна се Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , към жителите и гостите на града. Тя поздрави сухиндолци за трудолюбието, за това, че съхраняват и предават традициите от поколение на поколение. 

В местността „Димчански завой“ вицепрезидентът участва в обредното зарязване на лозята. По-рано Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , проведе среща с кмета на община Сухиндол инж. Пламен Чернев, на която бяха обсъдени проблемите с обезлюдяването и опазването на чистата природа на региона. От общината изразиха своите притеснения относно проекта за изграждане на завод за горене на отпадъци, който ще замърси въздуха, водите и почвата на благодатната земя. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
422 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.02.14 | 17:41

5
СВИНКЯ

2022.02.14 | 16:43

4
евгени минчев какво мисли?
Г

2022.02.14 | 16:11

3
Тъпа праскиня грух грух

2022.02.14 | 16:06

2
Сигурно има голяма свинеферма в Сухиндол!
Квии

2022.02.14 | 15:51

1
Кви, квии :)

Добави коментар

Водещи новини