Вицепремиерът Асен Василев на работно посещение в САЩ

  • 14 февруари 2022 09:13

  • 1263
  • 4
Вицепремиерът Асен Василев на работно посещение в САЩ
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Заместник-министър председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев е на работно посещение във Вашингтон, начело на делегация, в която са включени министърът на енергетиката Александър Николов и представители на ръководствата на АЕЦ „Козлодуй“, „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

По време на посещението във Вашингтон вицепремиерът Василев и водената от него делегация ще имат срещи в Белия дом, Държавния департамент, Департамента по търговия и Департамента по енергетика, както и с представители на Агенцията за финансиране на развитието (DFC), Американската агенция за развитие и търговия (USTDA), Американската банка за експорт-импорт (EXIM) и др. Основните теми на разговорите ще бъдат енергийна диверсификация, енергийна ефективност, модерни и зелени технологии и климатичните промени.

Също така делегацията ще има среща с представители на американския бизнес, организирана съвместно с Търговската камара на САЩ и Американската търговска камара в България, както и с Американската бизнес асоциация за Централна Европа (ACEBA) и Института за ядрена енергетика (NEI).

Министър Николов: В нашия регион само България изнася ток, но изоставаме много от технологиите

Визитата на министър Николов в САЩ ще продължи с посещения с Питсбърг, Хюстън и Далас.

Виолета Симеонова
1263 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
LOS ANGELES до долните болшевики

2022.02.14 | 11:08

4
Набийте му го до сливиците, та да му се поопрaви малко погледа на тоя болшевишки мошеник. Дано го прегледа някой нормален американски служител, който си гледа добросъвестно работата и разбира малко от балканска история и политика!

2022.02.14 | 09:50

3
Само да не вземат да го арестуват
един

2022.02.14 | 09:29

2
Намагнитените май треперят!
цв

2022.02.14 | 09:27

1
що пак там бе кокорчо,за инструктаж ли отиваш

Добави коментар

Водещи новини