МВнР сформира кризисен щаб заради ситуацията с Украйна

  • 13 февруари 2022 18:37

  • 2554
  • 6
МВнР сформира кризисен щаб заради ситуацията с Украйна
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

По указания на министъра на външните работи Теодора Генчовска е сформиран кризисен щаб, който ежеминутно следи ситуацията в и около Украйна и ако има ескалация на напрежението, ние сме в готовност да приведем в действие протокола по евакуация. Това каза за БТА директорът на дирекция "Пресцентър" на Министерството на външните работи д-р Митко Димитров.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13582

По думите на д-р Димитров към този час нито в дипломатическата ни мисия в Украйна, нито в централното ръководство на МВнР има искане за евакуация на наши сънародници.

"Около 40 души са се регистрирали чрез интернет платформата на МВнР чрез актуални телефонни данни, както и къде точно като локация се намират в Украйна, за да можем при евентуална евакуация да имаме директен контакт с тях", съобщи още директорът на пресслужбата на външно министерство.

Вчера ние се присъединихме към декларацията на ЕС - дипломатическите ни мисии няма да затварят, продължаваме да подкрепяме териториалната цялост на Украйна, каза той.
МВнР приканва българските граждани, които се намират на територията на Украйна, да предприемат мерки за напускане на страната с наличните към момента транспортни средства.

МВнР: Не пътувайте до Украйна

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2554 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Змията хапе преди да умре

2022.02.13 | 22:00

6
Еднополярният свят свърши; Нуждаем се от нов модел на международни отношения 9 февруари 2022 г. (EIRNS)—„В момента светът е в невероятно опасна ситуация, със Студена война, която заплашва да се превърне в гореща война всеки момент“, заяви Хелга Зеп-Ларуш в интервю за Пакистан PTV World „Views в новините”излъчено днес. Ние сме на пословичните 100 секунди от полунощта на ядрена катастрофа, военна опасност, която се разиграва около изключителното напрежение около Украйна. Обединеното кралство и Съединените щати оказват огромен натиск върху Европа да се присъедини изцяло към стремежа за натискане на Русия в стратегически ъгъл и започване на икономически санкции и атаки срещу тази страна. Но към този момент Европа не е напълно на борда – както може да се види от пътуването на германския канцлер Олаф Шолц във Вашингтон и особено от шестчасовия разговор на френския президент Еманюел Макрон в Москва с руския президент Путин. Те все повече осъзнават, че сегашните политики на конфронтация, водени от разпадането на трансатлантическата финансова система, не могат да продължат или ще успеят да взривят целия свят.
Не спете!!

2022.02.13 | 21:50

5
Човешката раса днес е призована от историята и от Създателя да отговори на този момент на истината, да отговори на въпроса: Имаме ли моралната годност да оцелеем? Ще призовем ли всички нации и всички различни култури на човечеството да се обединят в тази „нова ера“ на мир чрез развитие, или останките от провалената ера на империята и геополитиката ще доведат света до огнен край? Институт Шилер
Франция-изход от ядрена война

2022.02.13 | 21:46

4
Бивши банкери от BIS твърдят, че за да спре НАТО да ни въведе във война, Франция трябва да напусне НАТО и да подсили P5
Не на войната!!!

2022.02.13 | 21:39

3
Лудите обявяват война, ще започне в сряда — хората трябва да действат 12 февруари 2022 г. (EIRNS) – Chickenhawks, управляващи администрацията на Байдън – Тони Блинкън и Джейк Съливан – обявиха, че техният психотичен план за разгръщане на добре въоръжената и добре обучена нацистка милиция в Украйна срещу Донбас е готов да бъде приложен през следващата седмица. Докато Блинкен и Съливан казват, че „руска инвазия в Украйна може да дойде всеки момент“, неназовани източници в Белия дом и в НАТО информираха медиите, че това ще се случи точно в сряда, 16 февруари. Планът им се провали да докладват, е да провокират отговор от руските военни, за да защитят своите сънародници сред украинските граждани в Донбас от това нацистко нападение, което след това ще бъде обявено за дългоочакваната „руска инвазия“. Това, според тях, ще взриви или опцията на Запада за „ядрени санкции“, които смятат, че ще унищожат Русия (но които ще нанесат много по-големи щети на англо-американските съюзници в Европа), или ще преминат направо към военна война. Като се има предвид, че САЩ току-що завършиха учение за ядрена война „Глобална мълния“, основано на безумната, утопична фантазия, че продължителна ядрена война може да бъде водена и спечелена, човешката раса е изправена пред екзистенциален въпрос – имаме ли морала годност за оцеляване?

2022.02.13 | 20:48

1
МВнР сформира кризисен щаб заради ситуацията с Украйна. Най-важното да се вземат хонорарите, беше свършено.

2022.02.13 | 21:15

2
Тая криза намирисва на ковидната криза. Пак щаб, пак мерки, пак джурналистки крякат. Фалшива работа.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини