Водещите новини! Кирил Петков обяви, че и Борисов е в списъка му за прокуратурата (и още...)

  • 12 февруари 2022 19:58

  • 3357
  • 10
Водещите новини! Кирил Петков обяви, че и Борисов е в списъка му за прокуратурата (и още...)
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Водещите новини от деня - 12 февруари.

Кирил Петков: Заради случая "Мата Хари" Борисов фигурира в списъка ми

В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират и политици. Сред тях са депутатът от ДПС Делян Пеевски, бившият премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заради случая "Мата Хари" и на бившия министър на финансите Владислав Горанов. За последния искаме да разберем дали е вярна информацията, дошла от Божков, че му е носел пари. Не казваме кой е виновен. Просто искаме да знаем, когато има свидетел, готов да дава пари на политик, какво е направила прокуратурата. Ако сме сигурни, че държавното обвинение си е свършило работата по тези въпроси, ще е едно наистина добро начало. Това заяви в интервю за "Събуди се" по Нова телевизия премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Той обясни и как е започнал казусът с формирането и предаването на прокуратурата на списъка с имена на хора, които според министър-председателя трябва да бъдат разследвани и проверявани.

Главният прокурор дойде при мен да говорим по важни въпроси, защото моята врата е отворена за всички институции. Аз го попитах защо нямаме резултати по това, за което цялото общество говори от сутрин до вечер. Той попита какво визирам и аз тогава споделих няколко имена. След това той тръгна да изисква списъка. В него ограничих имената до 19 и предадох списъка на 20-ия, сподели Петков.

Кирил Петков: Заради случая "Мата Хари" Борисов фигурира в списъка ми

Борисов за списъка на Петков: Така през 1944-45 г. са изтрепали цвета на нацията, по списък

Държавният дълг сега расте. Взимат се милиарди, които ние трябва да връщаме. Капанът е огромен. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията в Сливен.

Според него, ако настоящите властимащи продължат да управляват по този начин, "догодина вече ще има списъци и на Интерпол".

Създават какафония и хаос. Как ще го оправят следващите? Първо трябва да намалят разходите, после да компенсират за цените на тока и газа, каза още Борисов.

Той коментира и темата за списъка с имена на хора, който премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически предаде на прокуратурата с цел проверка на въпросните хора.

Така е било и през 1944-45 г. – по списък са изтрепали цвета на нацията. Така ще коментирам списъка – с шега и закачка, сподели Борисов.

Борисов за списъка на Петков: Така през 1944-45 г. са изтрепали цвета на нацията, по списък

От САЩ отговориха на какво се дължи забавянето на доставката на F-16

От посолството на САЩ в България излязоха със становище по повод закъснението в доставката на новите изтребители F-16.

От посолството уточняват, че програмата по производството на F-16 има забавяне поради прекъсвания във веригата на доставки, причинени от пандемията от COVID-19. Това ще се отрази на всички държави, които в момента участват в тази програма.

От посолството уверяват, че САЩ остават ангажирани в подкрепата си за модернизацията на въоръжените сили на България.

От САЩ отговориха на какво се дължи забавянето на доставката на F-16

МВнР: Не пътувайте до Украйна

Предвид усложняващата се обстановка в и около Украйна, призоваваме нашите сънародници да се въздържат от всякакви пътувания до страната. Приканваме българските граждани, които се намират на територията на Украйна, да предприемат мерки за напускане на страната с наличните към момента транспортни средства, съобщават от Министерството на външните работи. 

Препоръчваме на всички наши сънародници, пребиваващи временно или постоянно в Украйна, да се регистрират за услугата „Пътувам за…“ на интернет страницата на Министерството на външните работи на Република България - https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/ukraine#travel-registration-form.

МВнР: Не пътувайте до Украйна

Испанските изтребители летят над България днес и утре

Днес и утре (12 и 13 февруари 2022 г.) изтребители от Военновъздушните сили на Кралство Испания ще изпълнят дневни опознавателни полети с облитане на запасните летища в районите на градовете София, Варна, Бургас и на село Безмер, област Ямбол. Очаква се днес полетите да приключат в 16.00 ч., а утре - в обедните часове на деня, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II и 130 испански военнослужещи се предислоцираха в нашата страна вчера, 11 февруари, за предстоящото изпълнение на мисия по съвместна охрана на въздушното ни пространство с ВВС на Република България.

Испанските изтребители летят над България днес и утре

Атанас Атанасов преизбран за председател на ДСБ

Атанас Атанасов беше преизбран за председател на "Демократи за силна България" (ДСБ). Това решиха днес делегатите по време на 17-ото Национално събрание на партията, предаде Нова телевизия.

Общо гласуваха 490 души, 288 от тях подкрепиха Атанасов, а 199 - Цецка Бачкова.

Атанас Атанасов преизбран за председател на ДСБ

Триумвират начело на ВМРО - Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов поемат патриотите

ВМРО - Българско национално движение избра на конгрес днес в парк хотел "Москва" нови лидери.

Конгресът беше свикан след последните парламентарни и президентски избори на 14 ноември 2021 г., на които партията показа незадоволителни резултати. Това предизвика и последвалата оставка на цялото ръководство на организацията.

Триумвират начело на ВМРО - Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов поемат патриотите

Забраниха Луковмарш, но шествието тръгна

Със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова е прекратено провеждането на Луковмарш. Това съобщава пресцентърът на Общината.

Въпреки, че траурното шествие не беше съгласувано от Столична община, директорът на СДВР уведоми кмета, че в района на НДК се събират представители на организатора и техни привърженици с цел провеждане на заявеното мероприятие.

Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се прекратява, а СДВР трябва да предприемат необходимите действия, съгласно чл. 13, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и осигуряване на обществения ред, гласи още съобщението.

Въпреки забраната обаче, проявата се проведе. Шествието беше разделено на три групи и беше съпровождано от полицията.

Забраниха Луковмарш, но шествието тръгна

Откриха труп на жена в река Осъм в Ловеч

Мъртво тяло е открито в коритото на река Осъм между транспортния и покрития мост в кв. "Вароша" в Ловеч. Тялото е на 62-годишна жена, съобщиха за БТА от областната дирекция на МВР в Ловеч. По първоначална информация няма следи от насилие по трупа, откаран е за аутопсия.

Откриха труп на жена в река Осъм в Ловеч

Домашно куче нахапа пет деца в София

Пет деца пострадаха при инцидент в Южния парк в София, съобщи МВР. Те са нахапани от куче, което било близо до тях.

Децата са на възраст между 3 и 5 години. Всички те са с наранявания - не тежки, но са откарани за преглед.

Домашно куче нахапа пет деца в София

Байдън разкри на коя дата Русия ще нападне Украйна, но не му повярваха

Американският президент Джо Байдън проведе разговор с лидерите на съюзничeски държави. Участниците в разговора изразиха тревога от струпването на руски войски около Украйна и заявиха желание за дипломатическо решение на кризата, предаде Ройтерс, като се позова на Белия дом.

Лидерите "потвърдиха своята подкрепа за суверенитета на Украйна", каза Белият дом след видеоконферентния разговор, в който са участвали канадският премиер Джъстин Трюдо, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, френският президент Еманюел Макрон, германският канцлер Олаф Шолц, британският министър-председател Борис Джонсън и други.

Вестник "Политико" съобщи, като се позова на запознати източници, че в разговора Байдън е посочил, че Русия може да нападне Украйна на 16 февруари. Според изданието Вашингтон е информирал своите съюзници, че подобно нападение може да бъде предшествано от ракетни удари и кибератаки, съобщава БТА.

Байдън разкри на коя дата Русия ще нападне Украйна, но не му повярваха

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3357 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.02.12 | 21:36

8
ТОВА ЛИ Е ПРОМЯНАТА, СКЪПОТИЯ ДИ ШИЯ? ЩЕ СЪНУВАМЕ БОРИСОВ, НАРОДА ЩЕ СЕ ОСЪЗНАЕ, АКО ОСТАНАТ ЖИВИ.
gogo

2022.02.13 | 06:02

10
EY TEZ DETO PI6AT GLUPOSTI OTDOLU...TE NAY-MNOGO 6TE STRADAT.

2022.02.12 | 21:42

9
Като имате свидетел защо не го поканите да се върне от Чалмария. Търсят го за едни 19 обвинения, ама нищо де - той си е честен и няма да лъже от другия край на света с крадените стотици милиончета.
✠Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2022.02.12 | 21:14

4
Mнoголикия Бoлшевик-Moшеник-Ултракомунист Бoко-Бългaроубиецa, вика дръжте комунистите!: uni.su/besiKN От 9.IX.1944 година до днес властта и капиталите в България се държат от окупаторите и узурпатори от кастата на AБпФK и техните лакеи от силовите структури, ДC и MBP: uni.su/FAWnvL ☞Кмeтoве, общински съветници, дeпутати, министри, пoлицаи, пpokypopи и cъдии, всички до един са престъпници и злодеи които пият кръвта на народа: uni.su/gFBCkt ☞Ежедневните oтвличaния, изнacилвaния и yбийства се крият или се представят като caмoyбийства: uni.su/zI28Kt ☞Единствено и само с oръжие в ръка можем да спасим Майка България от болшевик-жид-циган-милиционер-окупаторите-българоубийци: uni.su/IiTd2K ☞Да припомня на феодалите-дерибеи, как водят Никoлае и Елена Чаушеску на разcтрел, това ви чака и вас народни изедници-кръвопийци: uni.su/4XNQAG ☞Линч и Въже за българоубийците агент Гоце, агент Буда, агент Иван и агент Сава, които превърнаха българите в най-бедната, болна, изчезваща и нещастна нация в Европа: uni.su/9ANghU ☞Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: uni.su/jckxvg ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
₺Донка-Чака-Лап₺

2022.02.12 | 21:16

7
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Бoко-Бългaроубиецо, ГАД мръсна-циган-болшевик-милиционерска от Банкя, ПУКНИ, девет педи в земята потъни, и червеите с месата си нахрани… ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.
✌Гepгaна-Kyрyлaпa✌

2022.02.12 | 21:15

6
.¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Боко-Българоубиецо, с кървавите си пари, натрупани чрез стотици хиляди отнети човешки животи и милиони съсипани човешки съдби, да купите ковчeзи и свещи за опелото на децата и близките си, ДC-yрoди-цигaновъди и българоубийци милиционерски мръсни. ¸¸¸.††††††.¸.¤*¨¨*¤. ¸¸¸.Амин.¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.††††††.¸¸¸: uni.su/zBXerN
☭Лeнa-Tpaвepca☭

2022.02.12 | 21:15

5
♦Божието наказание спохожда всеки! ♦Бoко-Бългaроубиеца и Уродите-Античовеци, изсрани през гъзъ на болшевишката майка БKП, и калесани от сатанинското творение ДC, явно не знаят, че има Бог и Мерило, и Възмездие! ♦Когато дойде съдният ден, всички българомразци и българоубийци от котилото на БKП, ДC, МBP и YБO, ще бъдат хвърлени в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът, и лъжепророкът, и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове!: uni.su/jckxvg
Водещи новини

2022.02.12 | 21:14

3
Идиота обяви…….и замина на държавни разноски да си почине
The Wolf of WallStreet

2022.02.12 | 20:18

2
Good news!
Тошко

2022.02.12 | 20:13

1
Кирчо помияра сиганин

Добави коментар

Водещи новини