Парламентът прие на две четения в един ден промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение

  • 10 февруари 2022 18:17

  • 596
  • 0
Парламентът прие на две четения в един ден промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Парламентът прие на две четения в един ден промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците. Вносител е Министерският съвет.

На първо гласуване беше отхвърлен идентичен законопроект на Николина Ангелкова и Десислава Атанасова от ПГ ГЕРБ-СДС.

Според гласуваните промени две години след отмяната на извънредното положение Министерството на туризма предоставя на туроператори с валиден оперативен лиценз за изпълнение на чартърни полети до България с цел туризъм държавна субсидия в размер на 35 евро за всяка седалка от максималния пътнически капацитет на самолета за всеки полет.

Субсидията се отпуска за всяка седалка, заета от лице, ползващо туристическа услуга у нас, само за полети с капацитет от не по-малко от 100 места.

Така от разпоредбата отпадна изискването мярката да важи само за туроператори, които използват български въздушни превозвачи.

Отхвърленият законопроект на Ангелкова и Атанасова предвиждаше субсидията да се дава три, вместо две години след отмяната на извънредното положение, отбелязва БТА.

Парламентът прие на първо четене Бюджет 2022

Последвайте канала на

Константин Тодоров
596 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини