ДБ поиска оставката на главния архитект на София Здравко Здравков

  • 10 февруари 2022 14:18

  • 643
  • 8
ДБ поиска оставката на главния архитект на София Здравко Здравков
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Групата на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в Столичния общински съвет поиска оставката на главния архитект на София Здравко Здравков заради установени лоши практики, масово и необосновано забавяне в сроковете по преписките в ръководеното от него направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ).

„Не би било преувеличено, ако кажем, че в направление „Архитектура и градоустройство“ към Столична община цари хаос. Не са никак малко публикациите в медиите за проблеми с различни казуси в столични райони. И главният архитект носи основната отговорност за този хаос“, се казва в декларацията.

През декември 2021 г. към народния представител от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ Ивайло Мирчев се обърнаха множество граждани с жалби и сигнали за действия и бездействия на главния архитект и администрацията. Става въпрос за неспазване на срокове при одобряване на подробни устройствени планове, издаване на разрешения за строеж, заповеди за допълването им, удостоверения за търпимост и въвеждане на строежите в експлоатация, както и бездействие на общинската администрация по постъпили жалби и сигнали за незаконно строителство или нарушения в строителството на територията на Столична община. 

По-строг контрол върху плановете за строежи в центъра на София, предвижда СОС

„Установено е значително забавяне в срока за издаване на визи за проектиране. Прави впечатление огромното време, което отнема вътрешно ведомственото съгласуване. Установено е, че при искане за одобряване на инвестиционен проект за издаване на разрешение за строеж многократно се изисква отстраняване на нередности и/или представяне на допълнителни документи без да се поставя срок. При по-голямата част от проверените досиета по въвеждане на строежите в експлоатация е установено, че не е спазен срокът за произнасяне. Установено е, и че преписките се връщат за доокомплектоване без да се посочват конкретни документи. Установено е при заявления за издаване на удостоверения за търпимост да се изисква многократно отстраняване на нередности и/или представяне на допълнителни документи без да се определя срок. Преписките се процедират със забавяне, което е значително без издаване или отказ от издаване на искания документ“, са част от изброените от столичани проблеми в работата на НАГ.

„Ако у арх. Здравков е останало поне малко чувство за такт и достойнство, то нека подаде оставка и освободи столицата от себе си, като по този начин градът ни ще може да започне дългия и болезнен път на своето, а и на столичните институции, възстановяване“, призовават съветниците от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
643 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Петър

2022.02.11 | 15:55

8
Всяка новина, свързана с ДБ е за това, че нещо искат, но нищо не предлагат, хитреците му с хитреци!
Марин

2022.02.11 | 09:20

7
Поредното искане за оставка от ДБ, сигурно планират да набутат някой техен приближен на поста.
Вики

2022.02.10 | 17:47

6
Те тия само да им подшушнат нещо и веднага почват да искат оставки
Нарния

2022.02.10 | 16:49

5
ДБ не се спряха да искат оставки и да мрънкат за щяло и нещяло. Това тяхното вече става нелепо и повече от неприятно за слушане!
Мила

2022.02.10 | 15:20

4
На кривата комета ДБ и космоса ще ѝ пречи хахах

2022.02.10 | 15:03

3
Ние искаме оставката на ДБ,педал

2022.02.10 | 14:27

2
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

2022.02.10 | 14:24

1
Народеее! Уникално наивен си. Идват двама международни аферисти под закрилата на стари комуно ченгета. Врътват ти номер с манпулирани "избори" под юмрука на един вманиачен за безконтролна власт пенсиониран милитарист, трупват на гърба ти 10 милиарда дългове за 7 месеца само и ти говорят да ти трупнат още 20 милиарда до светлото бъдеще. Ти вярваш и гледаш безучастно.

Добави коментар

Водещи новини