Комисията по електронно управление прие проектобюджета за 2022 г. на първо четене

  • 08 февруари 2022 16:13

  • 595
  • 0
Комисията по електронно управление прие проектобюджета за 2022 г. на първо четене
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

С 10 гласа "за", шест "против" и двама "въздържал се" парламентарната комисия по електронно управление и информационни технологии прие на първо четене проектобюджета за 2022 г.

Предвидените средства за Министерството на електронното управление са 38,2 милиона лева. Ресорният министър Божидар Божанов заяви, че основните усилия ще са насочени към развитие на електронните политики в държавната администрация.

Междуведомствената комисия към Министерския съвет ще заседава на 10 февруари

Единната мрежа и държавният облак ще са приоритети, посочи той. По думите му фокусът ще е върху използване на споделена инфраструктура и повишаване на нивото на информационна сигурност. В хода на обсъжданията депутатите от ГЕРБ-СДС заявиха, че не одобряват заложените параметри в държавния бюджет.

Росен Желязков каза, че е против бюджета за 2022 г., но подкрепя политиките за развитие на електронно управление. Бюджетът разбива мантрата, че в електронното управление са наливани милиарди, каза той.

Неговият съпартиец и зам.-председател на комисията Михаил Илиев коментира, че в държавния бюджет няма реформи, а консервативно планиране. Той смята, че в сектора за електронно управление е заложен малък ръст на заплатите.

Позиция от страна на "Продължаваме Промяната" изрази Искрен Митев, който не е член на комисията, но присъства на заседанието. Няма да разчитаме на Европейския съюз, а ще вземем собствената си съдба в собствени ръце, обърна се той към опозицията.

Председателят на бюджетната комисия и също член на комисията по електронно управление Любомир Каримански коментира, че трябва да се инвестира в добавена стойност на стоки и услуги, за да се подкрепи производствената част на бизнеса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини