Министър Николов: Можем да получаваме азерски газ на пазарна цена

  • 07 февруари 2022 17:54

  • 1525
  • 5
Министър Николов: Можем да получаваме азерски газ на пазарна цена
© бтв
Слушай новината Слушай новината

Няма техническа пречка за доставяне на големи количества газ от Азербайджан, включително и през Турция. Това каза министърът на енергетиката Александър НиколовАлександър НиколовАлександър Николов е Магистър по финанси от УНСС. През последните няколко месеца е изпълнителен в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Булгартрансгаз“ обяви, че може да се доставя допълнително количества газ, които ще бъдат на пазарна цена, коментира министърът на енергетиката.

Поетите ангажименти от бившето ръководство са до 1 юли 2022 г. Всяко подобряване на решенията може да се случи след тази дата. Може допълнителни количества да се доставят, но не на цена по договора. Към момента тази цена няма да бъде по-висока от цената на руския газ. Всички възможни сценарии ще бъдат изследвани, каза още Николов.

По думите му, когато се прави сравнение между цените, то се прави на конкретно място.

Трябва да има ясна съпоставка между ръководствата. Старото е търгувало в големи обеми на алтернативната борса, допълни той. 

Румен Овчаров с нови разкрития за схемата в "Булгаргаз"

Според Николов само за два дни новото дружество е реализирало сделки от излишъци. Това е довело до печалба над милион лева за "Булгаргаз".

Търговията на газов хъб Балкан се случва когато има добра оферта, който я посрещне получава добра цена.

Смяната на определен човек в дружество е смущаващо за много хора. Имаше едно питане защо едно дружество е сменено, а друго не. Николов коментира, че ръководствата, които не са сменени имат реализирани ползи.

Цялото ново ръководство на „Булгаргаз“ ще запазят в максимална степен държавния интерес.

Според енергийният министър президентът Радев не е на подобна позиция със секретаря си.

Той каза надява се да няма посредници. Не мисля че трябва да бъде обвиняван ако има изказване, което е в сферата на спекулациите. Инструкциите към мен са да работим прозрачно, добави Николов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1525 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.02.07 | 19:18

5
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

2022.02.07 | 19:09

4
Нищо няма да гушне!Момчето е много знаещо и ще ви разкаже играта ,крадци и далавераджии!

2022.02.07 | 18:53

3
Верно ли? Ми взимайте и го продавайте на половин цена, в интерес на държавата! А, коя е тя, все някога ще се разбере.
Годт

2022.02.07 | 18:43

2
Ще гушнеш нешто ли крадец ?
Репона

2022.02.07 | 18:43

1
Може но след като те уволнят теб.малчо

Добави коментар

Водещи новини