Кристиан Вигенин: Трябва да достигаме до добрите решения за хората и да променяме държавата

  • 06 февруари 2022 14:24

  • 443
  • 3
Кристиан Вигенин: Трябва да достигаме до добрите решения за хората и да променяме държавата
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

„Всичко ще стане факт след приемането на бюджета. Хората ще усетят този нов тип бюджет, този нов тип правене на политика“, това заяви в ефира на БНТ заместник-председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и заместник-председател на Народното събрание Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Той допълни, че в момента се търсят спешни мерки за подпомагане на бизнеса във връзка с ковид. Вигенин изрази притеснението си относно покачването на цените на природния газ и електроенергията през изминалата една година.

„Това е голям шок и за бизнеса и за правителството, което трябва да търси решение на такива проблеми“, заяви депутатът.

Караджов: Плащаме, защото ГЕРБ са подписали договорите, хвърлят се пиратки

Социалистът коментира идеята на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да се намали ДДС на храните от „малката кошница“ – хранителни продукти от първа необходимост – месо, хляб, мляко.

„Това не се възприе като подход. Коалиционните ни партньори считаха, че това не е начина да се справим с този проблем“, каза още Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Относно дългът, който ще е част от Бюджет 2022, зам-председателят обяви, че той ще бъде изцяло насочен към инвестиционните разходи, които са планирани през тази година.

„Всички социални разходи са покрити, планирано е покриването им от средствата, които ще постъпят в бюджета от вътрешни средства“, посочи категорично Вигенин. Той допълни, че в кризисни времена се злоупотребява с пазарните предпоставки. „Правителството влезе във властта в един много сложен период, в края на годината, когато не беше възможно да се планира бюджет, такъв, какъвто то иска, трябваше в движение да установява ситуацията“, каза народният представител във връзка с държавните финанси и работата на Народното събрание върху тях.

По думите му бюджета, който предстои да бъде приет идната седмица на първо четене е първата стъпка към справянето със ситуацията.

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за първи път чрез участието си във властта успяваме да реализираме теми на левицата, които отлежаваха в нашите документи в продължение на години“, посочи зам.-председателят на левицата.

Мая Манолова: Ще ни залее социално цунами, нуждаем се от нов социален проект

Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, изрази мнение, че социалният проект, на който Мая Манолова е основен двигател няма особени шансове.

„Всеки е свободен да се пробва на терена. Това не е някакво притеснение, то няма да ни разфокусира. Такава формация ако тръгва да се заявява като алтернатива на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, тя е обречена от самото начало. Алтернативата трябва да бъде на това, което е държавата и как я променяме“, поясни още той. „Ние ще се стремим да докажем на българските граждани, че неслучайно сме единствената лява партия в парламента, която участвайки в управлението постига социални резултати“, беше категоричен народният представител от левицата.

По думите му противопоставяне между леви субекти, вътре в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е или между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и хипотетичен ляв проект би обслужил именно десницата.

„Сега когато БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е във властта би трябвало да се отвори възможността част от тези хора да бъдат полезни. Сигурно ще има един процес на осъзнаване и на критиците и на ръководството, който да доведе до това БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да започва да събира личности, хора, движения. Ако искаме да сме полезни за хората и за държавата трябва да търсим събирането на силите на лявото“, каза Вигенин във връзка с напусналите БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е партийни членове.

В заключение Вигенин изказа категорична позиция, че Бюджет 2022 ще бъде важен тест за коалицията. „Нямам съмнение, че бюджета ще бъде приет, понякога е въпрос как се случва това. Трябва да направим така, че този бюджет да премине без особени вътрешнокоалиционни търкания“, допълни още депутатът.

Зам.- председателят на парламента бе категоричен, че ако правителството изпълнява програма, съвкупност от мерките в коалиционното споразумение, и след това периодично се отчита на гражданите, то българското общество ще види разликата в това правителство и че то не работи ден за ден.

„Има една последователност и предвидимост – това е най- важното за хората“, допълни още той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
443 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Катана Катана

2022.02.06 | 15:59

3
кво добро е видял българина от комуняги бе боклук скапан,кой идиот си оставя фамилията Вагини.

2022.02.06 | 14:32

2
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

2022.02.06 | 14:31

1
ПОМНЯ ПЕ РЕДИ ГОДИНИ ТОЯ БСП ГО НАТРЕСОХА В ПРОВИНЦИЯТА НА ИЗБОРИ. МЕСТНИТЕ ГО НЕ ИСКАХА, АМА ТЕ СИ НАЛОЖИХА, ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ И СЕ ОКАЗА, ЧЕ Е С НУЛА РЕЙТИНГ. КАТО КАКЪВ МИ ДАВА УРОЦИ СЕГА

Добави коментар

Водещи новини