Караджов: Плащаме, защото ГЕРБ са подписали договорите, хвърлят се пиратки

  • 06 февруари 2022 12:44

  • 8142
  • 49
Караджов: Плащаме, защото ГЕРБ са подписали договорите, хвърлят се пиратки
© Булфото (архив)

Няма как на този етап настоящото управление да спре да плаща по договори, сключени от предишното. Това обясни в интервю за БНР вицепремиерът и министър на регионалноторазвитие и благоустройството Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова.

„Спорът не е дали изобщо, в европейски директиви или в българския закон за обществените поръчки има предвидена възможността да се сключват договори без провеждане на състезателна процедура. Такава възможност има и тя на жаргон се нарича инхаус, тоест вътрешна – аз на своето си дъщерно дружество мога да му възложа нещо, ако съм публичен възложител, без да минавам през конкурсна процедура, но, едно много важно условие е, че дъщерното ми дружество трябва да може да свърши 80% от възлаганата работа или повече.

Гроздан Караджов за "Автомагистрали": Лъжа за 4 млрд. не може да остане незабелязана

В нашия случай говорим за сключени договори за 4 милиарда за АМ „Хемус“, за 1 милиард за пътя Ботевград – Видин, за половин милиард за свлачища. В тези всичките договори АПИ възлага на дружество, което също е собственост на МРРБ да направи магистрали, пътища, да оправи свлачища, без това дружество - „Автомагистрали ЕАД“, да има и най-малката възможност да го свърши само. Във всички тези договори „Автомагистрали ЕАД“ е превъзложило на други изпълнители, други подизпълнители свои, всичката работа да я свършат те, а те запазват една комисионна, която в някои договори варира от 8%, в други стига до 14%. Законът за обществените поръчки е бил заобиколен. Защо – аз мога само да гадая“, коментира Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова в предаването „Неделя 150“.

Последиците за държавата са различни, ако това заобикаляне е унищожаемо или нищожно юридически, уточни Караджов.

„Тези договори са такива, но докато съдът не ги прогласи за нищожни или за унищожаеми, в двата случая ще има различни правни последици и различни, огромни рискове за държавата – в единия от случаите: когато са унищожаеми. Огромни рискове. Рискове, които достигат до 50% от горецитираните суми, не са за пренебрегване“, заяви Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова

„Може с години да се забави АМ „Хемус“ и пътят Ботевград – София, може тотално да разочароваме хората, които ги очакват от десетилетия, не мога с лека ръка да подходя. Докато не се прогласят от съда тези договори, ние сме задължени да си плащаме всичко, което е реално извършено и актувано. Иначе ще бъдем ние неизправната страна и ще платим още 15% неустойка. Плащаме, защото ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са ги подписали тези договори. Това е толкова просто и логично.“

Тук няма нищо сензационно. Това е пиратка, която се хвърли в парламента и звучи и изглежда атрактивно, но в нея няма никакво съдържание, категоричен е Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова.

„Прилича на някаква пиратка, която ти хвърлят в краката и ти се смеят, а тя само произвежда звук и дим, нищо повече. Това е тяхна грешка, за която ние продължаваме да плащаме, техни грехове“, посочи още Караджов.

Едва след поръчания от Министерския съвет финален правен анализ на всички възможни рискове ще мога да предложа решение, поясни министърът на регионалното развитие.

АМ „Хемус“ е високо рискова

„Без тези данни аз не мога да се обърна към Народното събрание. Единият възможен вариант е НС да ги санира, да ги оздрави тези нездрави договори и да се продължи с тях. Другият вариант е да се сезира съдът и съдът в своето решение ще определи как се развързват тези отношения окончателно.“

Пътната мрежа е в ужасно състояние, отбеляза още министър Караджов, споменавайки „пътища, които над 20 години не са пипани“.

„Разбирането в Министерски съвет, в цялото правителство е, че трябва да започнем от ремонтирането на републиканската пътна мрежа. Затова съм си поставил амбициозна задача – 4 години по около 3 хиляди километра да ремонтираме.“

2,4 милиарда са средствата, които ще отидат директно от бюджета за пътища, уточни регионалният министър.

„Отделно има и средства, които идват по европейските програми за т.нар. ново строителство.“ 

Въпрос на няколко месеца е да се отпуши процедурата за пътя Русе – Велико Търново и да започне реалното строителство, смята той.

Подготвя се проект на нов Закон за ВиК, обяви Караджов

Напролет ще се вземат мерки, така че да се ограничи изпреварването в Кресненското дефиле, съобщи Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова. „Основният фактор убиец там е рисковото изпреварване.“

По въпроса за разширяването на обхвана на ТОЛ-системата Караджов подчерта, че европейският принцип е съотношение 2:1 от заплащаното от тежкотоварните превозвачи и съответно от гражданите за винетки, а у нас е обратното – близо 280 милиона плащат гражданите, а ставката за тежкотоварния превоз за второкласните пътища е нула. Не се предвижда увеличение при винетките.

Според Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова през последните години е налице местен феодализъм, а „държавата се е изключила от функциите си в малкия и средния град, а местният елит решава всички въпроси така, както може би някога БКП структурите решаваха за всичко“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8142 49

Свързани новини

Коментари 49

Добави коментар

2022.02.07 | 14:24

49
КАРАДЖА ТИЛИ ХВЪРЛЯШ ПИРАТКИ НЕМОЖАХ ДА РАЗБЕРА
gogo gordia gerbardjia

2022.02.06 | 16:52

36
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸: uni.su/bwT7KI
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2022.02.06 | 22:16

48
Бapмaлeй, на Мафиоз-Гешефтев, сега му се пече яце на гъзъ и не му е до Циган-Paшкoв, от циганския клан Рашкови!
✠Бapмaлeй

2022.02.06 | 22:10

47
Публичната декларация на Дембил Paшo-Цигoйна, шефа на бандитите от МВР, включва общо 17 позиции, чиято само официална част, кара Циган-Цвeтaнoв да се чувства изключително беден, пренебрегнат и унизен. Стойността на имотите се оценява на няколко милиона Евро. В тази декларация са посочени нова къща в луксозно изпълнение разположена в изключително скъпата част от полите на Витоша, която представлява два декара двор с жилищна част от около 700 кв. м. застроена площ, отделно няколко апартамента и части от къщи, също в София, плюс още два други апартамента извън столицата, като единия е на морето, в Несебър, плюс още две къщи някъде из вилните зони на Балкана, плюс още няколко разни терени, ниви и прочие. Същият е бил пропуснал да декларира доход извън този по трудови договори в размер от някакви си дребни 650 000 лева, поради "разсеяност". Няма ли Мафиоз-Гешетев да се занимае с работещият цял живот на държавна служба мафиоз-циган-министър-Paшo, тъй като тая декларация мирише отдалече на милициoнерски гoвнa!
ஜКралицата на тротоараஜ

2022.02.06 | 21:59

46
Циган-Бoйkо-Paшkов и ЖЕНКА МУ, притежават 19 имота. Това си проличава от брачния договор помежду им. Договорът е от 38 страници с описания на недвижимости. При подялбата за шефа на МBP остава резиденция от 700 кв.м. с двор 1800 кв.м. във вилна зона "Aмерикански кoлеж" в Cофия. Резиденцията разполага с 12 бани и тоалетни, постоянно отопляем басейн, фитнес, сауна, четири гаража, английски двор. За Циган-Paшkов остава и имение на брега на морето в Нeсeбър с 6 бани и тоалетни. Две къщи в Стара планина с басейн, село Aнтoн. 5 апартамента в София - "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Люлин". Два джипа БМB и Нисан. Асансьорът на Цигaн-Цвeтaнов - Някакъв бедняк спрямо най-богатия български политик Бoйkо Paшkов. Как се купува всичко това с една държавна заплата, Ъ! И това е само началото. От утре сериалът за Циган-Paшo-Али-Баба продължава!
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2022.02.06 | 21:44

45
Най-мразените политици в България са Боко-Канибала, Гоце фон Клозет, Георги Пирински, Циганина-Костов, Жидо-Съсел-Гея от Херсон Сергей, Расим-Плевника с хотела в Гърция, Кръстникът на Мафията Румен-Петков-Шадраванов и Доган-Сопола от Дръндар. Мога да изреждам още много, но овчето стадо така и не проумява нищо, от овцата вълк не става, даже и във вълча кожа да я облечеш! Без трепане на милиционеро-феодалите, промяна към добро неможе да има, защото никой не пуска кокала доброволно! Болшевико-Феодала сдава власта единствено и само с kуpшум в глaвaта!: uni.su/xWBT16
Севастократ Бокодер от Арбанаси: uni.su/IhOgp8

2022.02.06 | 21:41

44
Ееех, тъпо офче стадо, кога ще се събудиш, кога! Не проумя ли, че никой никокого няма да праща в затвора! На разбра ли, гарван, гарвану око не вади! Да сте видели поне един престъпник от политическата върхушка в затвора, НЕ! Няма и да видите! Всичко е политически цирк за пред раята! Не ви ли идва на акъла, че цигaните Бoйkо Бoриcoв и Бoйko Paшkoв си пият заедно ракията вечерно време, в компанията на дашни жуpнaлиcтkи-kyрвyляци, и обсъждат каква да е следващата лъжа, с която да замаят главите на стадото! Просто се подиграват на наивноста и простия ви акъл, и ви гледат сеира! Това са елементарни милиционерски номера научени от милиционерската школа, чиито възпитаници са и двамата! Разберете, че комунист и свинска мас се сваля само с дpaне! Всичко друго е тaшaк!: uni.su/mzuJNo
☠Дaни Kaнaзирeва☠

2022.02.06 | 16:53

38
.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Боко-Българоубиецо, върви си и не се обръщай! Изчезни и не се завръщай! Да те няма.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸✞Амин✞
Жacминa Kрaлeвa

2022.02.06 | 16:53

37
.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Бoкo-българoубиeцо, кaмбaната отдaвна бие за теб, не я ли чуваш гaдино cатaнинска?! Дaй-Бoже ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA, ДЕВЕТ ПЕДИ ДА ПОТЪНЕШ В ЗЕМЯТА ДАНО, мръcна гaдна дoлна твaр пратена от Дявoла.¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТPИЖДИ AНAТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸✞Амин✞
Да са живи и здрави

2022.02.06 | 17:59

43
мангАЛИте до март.Мнохо поздрави от Драгунов и Молотов.

2022.02.06 | 16:08

30
Абе мършо,спрете вече да плюете герб,от колко време те не са на власт. Ако беше Борисов,магистрала хемус вече щеше да е готова.
БОРИСОВ СЕ Е ДОКАЗЪЛ

2022.02.06 | 17:34

42
МНОГКРОТНО! КАКВОТО Е КАЗАЛ ГО Е НАПРАВИЛ!
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2022.02.06 | 17:32

41
АБЕ, КУPBO ПЛАТЕНА ОТ ПЕЕВСКИ? КОЯ МАГИСТРАЛА НАПРАВИ КРАДЕЦЪТ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ЦЯЛАТА ЗА 12 ГОДИНИ, ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ?
До 30

2022.02.06 | 16:34

35
Щеше незаконно и тихо тихо с парите в чанти у джобовете на ГЕРБ.Едно е да построиш нещо друго е да го построиш както си трябва! Ама явно си тъп да го разбереш
Вики

2022.02.06 | 17:22

40
Няма как. За всичко са виновни ГЕРБ! Да не си помислите, че на разединителя подчинените нещо са объркали? Не! Само ГЕРБ са виновни! продължаваме подмяняната са чисти, като света вода ненапита!
За това КОЙ е подписвал

2022.02.06 | 17:17

39
Да си плаща а не народа.И ако ли не,КОЙ ЗА БЕЛЕНЕ за отстрелване и затвор.
Позитански смрад

2022.02.06 | 16:34

34
Боклук!!!!
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2022.02.06 | 13:04

2
АМИ СЕГА СВАЛЕТЕ ГЕШЕВ И НОВИЯТ ДА ГИ ВКАРА В ЗАТВОРА И ДА ИМ ИЗЗЕМЕ ИМУЩЕСТВОТО.
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2022.02.06 | 16:31

33
АМА ЕЛА, БЕ, СВИНЬО. ОТКОГА ТЕ ЧАКАМ? ЕЛА ДА ТИ СЕ ПОРАДВАМ. ТОВА НА РУСНАЦИТЕ ЩЕ ТИ СЕ ВИДИ КАТО МАСАЖ.
Пеевски

2022.02.06 | 15:36

25
Може да ми направиш една с...ка.

2022.02.06 | 15:33

23
Народа мизерства. Оставка и затвор за киретата.
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2022.02.06 | 15:33

22
ТИ НЯМА КАКВО ДА ПАЗИШ, КУPBO ПЛАТЕНА ОТ ПЕЕВСКИ.
ДО НАШИБАНИЯ

2022.02.06 | 14:16

16
ПАЗИ МОЗЪКА, ПРЕУМОРЯВАШ СЕ

2022.02.06 | 14:10

12
Тази работа ще е свърши ссмо Бойко Рашков.
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2022.02.06 | 13:37

9
И КАКВО Е "ОЩЪРБ"? ТОЛКОВА ЛИ НЯМАТЕ ЕДИН ГРАМОТЕН ТРОЛ?
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2022.02.06 | 13:31

8
ТИ ЧЕЛА ЛИ СИ ДОКЛАДИТЕ НА ЕС ЗА CЪДEБHАТА СИСТЕМА И ПРОKУPAТУРАТА, МА, КУPBO ПЛАТЕНА ОТ ПЕЕВСКИ?

2022.02.06 | 13:27

7
ⲔⲀⲔ ЩⲈ ⲤⲂⲀЛЯⲦ ГⲈⲰⲈⲂ, ⲔⲀⲦⲞ ГⲈⲰⲈⲂ ИⲘⲀ ПⲞДⲔⲢⲈПⲀ ⲞⲦ ⲈⲤ 3Ⲁ БⲞⲢБⲀⲦⲀ ⲤИ ⲤⲢⲈЩⲨ ПⲢⲈⲤⲦЪПⲎⲞⲤⲦⲦⲀ? ⲈДИⲎ ⲂИД ИⲤⲔⲀⲰ ПⲢⲈⲤⲦЪПⲎИЦИⲦⲈ ДⲀ ⲤⲂⲀЛЯⲦ ГЛⲀⲂⲎИЯ ПⲢⲞⲔⲨⲢⲞⲢ??? Ⲉ ⲈⲤ ⲔⲀⲔ ЩⲈ ⲂЪ3ПⲢИⲈⲘⲈ ⲦⲀⲔⲞⲂⲀ ДⲈЯⲎИⲈ? ⲘИⲤЛⲈⲦⲈ Ⲥ ⲦⲈ3И ⲔⲢⲀⲦⲨⲎИ! ПⲢⲈⲤⲦЪПⲎИЦИⲦⲈ, ⲔⲞИⲦⲞ ИⲤⲔⲀⲦ ДⲀ И33ⲈⲘⲀⲦ ЦЯЛⲀⲦⲀ ⲂЛⲀⲤⲦ ⲎЯⲘⲀ ДⲀ ⲨⲤПⲈЯⲦ, ПⲞⲎⲈЖⲈ ⲈⲤ ⲎЯⲘⲀ ДⲀ ПⲞ3ⲂⲞЛИ ⲎⲀЙ-ⲘⲀЛⲔⲞⲦⲞ ДⲀ ⲤⲈ ⲤЛⲨЧИ, Ⲁ ⲀⲔⲞ ⲤⲈ ⲤЛⲨЧИ ЩⲈ ⲤⲦⲀⲎⲀ ⲤЛⲈДⲎⲞⲦⲞ: ИЛИ ЩⲈ ⲎИ И3ⲬⲂЪⲢЛЯⲦ ⲞⲦ ⲈⲤ, ⲔⲀⲦⲞ ⲎⲈПⲞПⲢⲀⲂИⲘⲞ ⲔⲞⲢⲨⲘПИⲢⲀⲎⲀ ⲤⲦⲢⲀⲎⲀ, ⲔⲞЯⲦⲞ Ⲉ Ⲃ ⲞЩЪⲢБ ⲎⲀ ⲞБЩⲎⲞⲤⲦⲦⲀ, ИЛИ ЩⲈ ⲎИ ⲎⲀЛⲞЖⲀⲦ ⲦⲀⲔⲀⲂⲀ ⲤⲀⲎⲔЦИЯ, ЧⲈ.... ЖⲀЛⲎⲀ ⲎИ ⲘⲀЙⲔⲀ! ⲎИⲈ ⲤⲀⲘИⲦⲈ ЩⲈ ИⲤⲔⲀⲘⲈ ДⲀ И3ЛⲈ3ⲈⲘ, ПⲞⲎⲈЖⲈ ЩⲈ ⲎИ ПⲢИⲎⲨДЯⲦ... ПЪⲔ ⲈⲤ ЩⲈ ⲤИ ⲂⲔⲀⲢⲀ ⲘⲀⲔⲈДⲞⲎИЯ, Ⲁ ⲎИⲈ ЩⲈ ДⲨⲬⲀⲘⲈ ⲤⲨПⲀⲦⲀ!!!

2022.02.06 | 13:23

5
Точно

2022.02.06 | 16:27

32
Крадеш,фалира и ти си добре
Катана Катана

2022.02.06 | 16:24

31
само плюването по ГЕРБ ги държи все още вкупом,инак да са се разпърскали до сега.

Добави коментар

Водещи новини