Петър Витанов и тенис-легендата Маги Малеева в съвместна инициатива за климатичните промени

  • 06 февруари 2022 07:41

  • 738
  • 7
Петър Витанов и тенис-легендата Маги Малеева в съвместна инициатива за климатичните промени
© Прес/Витанов
Слушай новината Слушай новината

Евродепутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее и тенис-легендата Маги Малеева, която след края на своята кариера се посвети на екологични каузи, участваха в играта „Климатична фреска“, чиято цел е да обясни промените в климата на достъпен език. Участниците в играта разполагат с три часа и 42 карти, всяка от които разглежда конкретен климатичен проблем, породен от човешката дейност. „Климатична фреска“ цели да провери познанията ни за промените в околната среда, както и да инициира дебата за действията, които са необходими за да се запази екологичното равновесие.

В „Климатична фреска“ участваха представители на местната власт, сред които зам.кметовете на Перник – Стефан Кръстев и на Русе – Димитър Недев, представители на националната власт, на партийни структури, на младежкото обединение на партията, еколози, инфлуенсъри, представители на НПО-сектора.

„Целта на тази игра е да постави сериозните въпроси за климата на разбираем език. Защото вместо да четeм един доклад от хиляди страници, изготвен от учените, можем да си обясним процесите, на които ставаме свидетели, в няколко прости изречения. „Климатична фреска“ се играе в цял свят, защото е лесна, достъпна и много полезна. Радвам се, че Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее и представители на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се включиха в инициативата и на практика станаха първите политици в България, които участват в нея. В глобален план целта е „Климатичната фреска“ да играят 1 милион души в света и 10 000 в България“, каза Маги Малеева.

„Ясно е, че климатът се променя и е необходимо да направим и промяна в начина, по който живеем. Успяхме да съберем пъстра палитра от хора, сред които и много представители на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, които са убедени, че екологията е важна тема от дневния ред на обществото ни, въпреки целия скептицизъм, свързан с темата за Зелената сделка, защото става въпрос не само за качеството на живота ни днес, но и за този на децата ни“, каза Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

Социалистът вижда в лицето на Маги Малеева чудесен партньор.

„Това, че сме в тази инициатива заедно с Маги Малеева, която е не само голяма българска тенисистка, но и известен климатичен активист, е доказателство, че темата екология няма политически цветове, а е еднакво важна за всички българи“, каза още Витанов.

Участниците в „Климатична фреска“ се надяват темата за екологията, климатичните промени и предстоящата Зелена сделка да станат част от разговора за бъдещето на България.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
738 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Еми...

2022.02.06 | 09:37

7
Малеево-барберянови - гнусен околоживковски род, ояли се от незаконни заменки. Връщай Ловния парк, кypво.
Катана Катана

2022.02.06 | 09:14

6
ега ти легендата,няма един спечелен турнир
зелени идиоти

2022.02.06 | 09:10

5
Е заради тая измет плащате такива сметки.И по-зле ще става

2022.02.06 | 09:05

4
Тока за тъпите ви прахосмукачки (ел коли) идва от въглища газ и мазут в огромната част от централите по света. Много е "чисто" това... а що не ни разкажете за неработещите за доста време в Германия слънчеви и вятърни централи и за връщането към въглища? М?

2022.02.06 | 09:03

3
Новата лъжа на глобалистите. След ковид фашистките парцали ще имаме въглеродни данъци и парцали щото терора ще е маскиран като грижа за природата все едно ще спрат нещо в климата...
Радой Кузманов

2022.02.06 | 08:54

2
Баш пък легенда?????

2022.02.06 | 08:46

1
тАЯ ЖИВА ли е оЩЕ

Добави коментар

Водещи новини