Министър Генчовска, почете паметта на Гоце Делчев в Скопие

  • 04 февруари 2022 19:10

  • 664
  • 0
Министър Генчовска, почете паметта на Гоце Делчев в Скопие
© МВнР

Министърът на външните работи Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент положи цветя на гроба на Гоце Делчев в двора на църквата „Свети Спас“ в Скопие в рамките на посещението си в Република Северна Македония. 

Повод за визитата е отбелязването на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев и откриването на офис на Българската телеграфна агенция в Скопие.

Външният ни министър ръководи българската делегация, в чийто състав са още заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, заместник-министърът на културата Юрий Вълковски и председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов.

Радев: Вдъхновени от примера на Гоце Делчев ние се нуждаем от смелост и сила, за да отхвърлим идеологическите окови и открием своя път напред

На церемонията по отбелязване на годишнината от страна на Република Северна Македония участваха министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска и заместник-министърът на външните работи Фатмире Исаки.

В присъствието на членовете на двете делегации генералният директор на БТА Кирил Вълчев откри официално Пресклуба на Българската телеграфна агенция в Скопие.

На церемонията министър Генчовска отправи поздравление към екипа на БТА, като подчерта, че вече има реална медийна свързаност между двете страни и изрази увереност, че  журналистите работят в атмосфера на колегиално и приятелско сътрудничество в името на  високия професионализъм.

В рамките на визитата външният министър на България присъства на откриването на изложбата „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“ в Българския културен институт и се срещна с представители на българската общност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
664 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини