ДПС алармираха за "чудовищна схема" по придобиване на българско гражданство

  • 04 февруари 2022 10:30

  • 4399
  • 6
© Булфото

Има достатъчно твърдения и конкретика, за да се разкрие чудовищна схема по придобиване на българско гражданство и издаване на документи с невярно съдържание. Това заяви на брифинг в парламента заместник-председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Хамид Хамид.

,,В сигнала се съдържат твърдения, че над 120 лица, основно китайци, част от които работят за китайските специални служби, и руснаци са получили пребивавания, като са използвали едни и същи пълномощници, превъртали са едни и същи суми през една банка и са получавали пребивавания от 2015 до 2021 г.'', каза още той.

ДПС за "златните" паспорти: Ще искаме проверки, появяват се много интересни китайци и руснаци

,,Ето защо настояваме тези твърдения да бъдат проверени, защото в сигнала се съдържат конкретни имена. Посочват се тримата посредници, двете компании, с които всички тези китайци и руснаци имат сключени договори. Интересно е, че всички инвестции са на стойност 1 млн. и един лев и всички сертификати са издавани от лицето Стамен Янев'', посочи Хамид Хамид.

Той е "вечната Амбър" в Агенцията за чуждестранни инвестиции, въпреки че е заемал тази длъжност при управлението на ГЕРБ. Същият е отново назначен в Агенцията за чуждестранни инвестиции като изпълнителен директор от един служебен министър на икономиката – цар Киро. И днес това лице изпълнява тези правомощия, същият бе награден и с поста председател на Надзорния съвет на ББР. Въпросът е дали това лице е от свитата на цар Киро, попита той.

Карадайъ за Кирил Петков: Държи се малко като монарх

,,Изскачат въпроси за отношенията на г-н Стамен Янев с министър-председателя, но е особено притеснително, че законодателните инициативи, с които искаме пълна проверка на цялата тази далавера със "златните паспорти", се прикриват от управляващото мнозинство. Те отхвърлиха нашето предложение за проверка и сега виждаме защо. Те прикриват действия на лица, които са пряко свързани с управляващите днес. Ние ще стигнем докрай с тези проверки, ще покажем на обществеността какво крият, от какво се притесняват... Вече съм си купил билет и цялата информация, която е получена, с имената на всички китайци и руснаци, ще бъде съобщена на брифинг в Брюксел пред съответната комисия в Европейския парламент'', допълни депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

,,Няма да спрем и ще покажем какво се крие зад кухите фрази като "нулева корупция". Имената на всички китайци и руснаци вече са предоставени на главния прокурор, а съответните служби ще извършат проверка'', увери Хамид Хамид.

Последвайте канала на

Владимир Василев
4399 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.02.04 | 12:34

6
Или на кратко ДПС изкараха кирливите ризи на шпионите на Румен Радев ;)

2022.02.04 | 12:12

4
Били агенти на китайските служби … от къде знаете, те ли ви казаха? Нали до сега вие управлявахте, какво стана с пасторите на шкембе войвода … защо докато бяхте на власт не повдигнахте въпроса за това в Европа?

2022.02.04 | 12:14

5
Някакви твърдения, но иска да бъдат проверени, защото и той не е сигурен … Ще ходи в Европа да пречи на България. Цар Киро … а Мустафа Паша по-добър ли е?

2022.02.04 | 11:16

2
Ти да видиш ,кой се възмущава за нередовни документи с двойно гражданство ....??? Б

2022.02.04 | 11:59

3
Крадеца вика дръжте крадеца. А колко чалмалии са с такива паспорти, колко османлии?

2022.02.04 | 10:44

1
Че нали си е тяхна и на шкембе войвода схема,ама ДПС-то сега ша са излузи и шкембето ша обере пешкира.

Добави коментар

Водещи новини