Пак скандал в НС - депутатите се скараха за компенсациите на тока

  • 02 февруари 2022 09:10

  • 1627
  • 3
© Булфото (архив)

Депутатите обсъждат дали да прекратят предсрочно правомощията на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Сотир Цацаров.

Той подаде оставка в средата на януари и обяви, че иска да бъде освободен от 1 март, когато ще внесе годишния отчет на антикорупционната комисия.

Депутатите решават за оставката на Цацаров

Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ предложи подадената оставка от Сотир Цацаров да бъде гласувана на днешното пленарно заседание.

Пред депутатите от парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията Цацаров обяви мотивите си да се оттегли предсрочно от поста. Той посочи, че безкрайните упражнения с името му са довели до това решение и иска да запази достойнството си. Освен лични, изтъкна и професионални мотиви да напусне поста.

В началото на заседанието депутатите отново се скараха за точките от дневния ред. Скандал избухна за тока на манастирите, училищата, детските градини и болниците.

"Дневният ред не се определя не от председателския съвет, а от обществото. Най-важна е темата за енергийната криза", каза депутатът от ГЕРБ Жечо Станков. Той протестира, че не е прието предложението му да се гледа като точката по чл. 47, ал.8 справянето със задълженията на общините, болниците и социалните заведения за високите и непосилни сметки за ток. Тезата беше подкрепена и от Александър Ненков.

"Цяла България знае кой прати тези институции на свободния пазар, няма да решим проблемите, както предлага ГЕРБ, смирете се", отговори му Георги Свиленски от БСП. Росица Кирова пък коментира, че това поведение не е честно спрямо българските граждани.

"Днес да се правиш на герой против джамиите и църквите и да помпиш инфлацията е неприятен дебат. Г-н Свиленски, извикайте министър Василев, ако сте взели решение вече", каза Рамадан Аталай от ДПС. 

"Председателят на комисията по енергетика Рибарски не спазва правилата и не изготвя доклад", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

30 минути след началото на заседанието то бе прекъснато и депутатите излязоха в почивка за 20 минути. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1627 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Петя

2022.02.02 | 13:17

3
Тока трябва да го ПЛАЩАТ ГЕРБ ТЕ НИ забъркаха в ТАЗИ КАША.НЕИМ ТРЯБВАЛО ДРУГИ МОШНОСТИ.АЕЦ БЕЛЕНЕ.
Еми...

2022.02.02 | 12:20

2
Губят ценно време за бой.

2022.02.02 | 11:10

1
краварник

Добави коментар

Водещи новини