Анализатори: Премиерът и президентът имат различия спрямо РСМ

  • 02 февруари 2022 07:47

  • 1047
  • 3
Анализатори: Премиерът и президентът имат различия спрямо РСМ
© Кадър - Нова телевизия

Македония е тема, която ще продължи да предизвиква различни позиции между премиера Петков и президента Радев. Нито един български премиер от 44 година насам не си е позволявал да пренебрегне българския национален интерес. Това заяви в ефира на Нова телевизия политическият анализатор Слави Василев.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1362

Позицията на президента не се е променила, тя защитава българския национален интерес. Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически вярва, че между двата народа трябва да има повече комуникация и го вярва съвсем искрено, каза още Василев.

Според политолога доц. Иво Инджов като цяло въпреки сблъсъка между гледните им точки се търси едно преизмерение на българския национален интерес.

Петков за РС Македония: Подходът - реални резултати, а не общи приказки. Въпросът за македонско малцинство у нас е недопустим

Василев сподели, че Корнелия Нинова е категорична, че България не трябва да отстъпва от позицията си спрямо Северна Македония.

Последвайте канала на

Калина Христова
1047 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Петолъчка

2022.02.02 | 09:57

3
Мунчо си е пратил Слави да говори от негово име в ефир хахахаха
Петолъчка

2022.02.02 | 09:57

2
Мунчо си е пратил Слави да говори от негово име в ефир хахахаха
Ние

2022.02.02 | 09:45

1
От днес цената на ДПС вече е двойна. Но просто Киро няма друг полезен ход. Радев ще извади една от партийте в коалицията за да разтури правителството. Коя е тя не е трудно да се отгатне. Първата стъпка на просто Киро ще бъде да махне Рашков, за да докаже на Радев, той командва сега.

Добави коментар

Водещи новини