Депутатите решават за оставката на Цацаров

  • 01 февруари 2022 20:26

  • 4084
  • 4
Депутатите решават за оставката на Цацаров
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

По предложение на ПГ "Има такъв народ" депутатите ще разгледат предсрочното прекратяване на правоотношението на председателя на КПКОНПИ Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в във връзка с подадената от него оставка, предвижда седмичната проектопрограма на парламента, публикувана на интернет страницата на Народното събрание. Предложението за точката е по чл. 47, ал.8 от правилника за работа на НС. Според него законопроектите и проектите за решения, които се включват в дневния ред на редовното пленарно заседание, провеждано през първата сряда на всеки месец, се предлагат от парламентарните групи и се разглеждат по същество.

На същото основание в проектопрограмата са и предложението на ПГ "БСП за България" за второ гласуване на промени в Закона за акцизите и данъчните складове, внесени от Министерския съвет, както и на ПГ "Демократична България" за първо четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, също с вносител МС.

Като точка първа за четвъртък се предлага проект на решение за създаване на Временна комисия за обсъждане на промени в Конституцията на Република България - с вносители Христо Иванов, Ива Митева, Атанас Атанасов, Тошко Йорданов, Васил Стефанов и Атанас Славов.

Създава се временна парламентарна комисия за промени в конституцията

Депутатите ще изберат и секретар на 47-то НС. Номинацията е за Деян Петков от ИТН.

В проекта е и промяна в състава на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

Предлага се през седмицата НС да обсъди на първо четене промени в Закона за предучилищното и училищното образование. Предвижда се и разглеждането на първо четене на два проекта - на МС и на ГЕРБ-СДС, за изменения на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците.

В проекта са също два годишни доклада на КРС за 2020 г. като вторият е анализ на пазара за пощенски услуги.

Депутатите трябва да разгледат на първо четене промени в Закона за електронното управление. На първо четене се предвижда и Законопроект за покритите облигации както и промени в Закона за пазарите на финансови инструменти.

Проектопрограмата включва също първото четене на изменения в Закона за насърчаване на инвестициите и в Закона за защита на потребителите.

Предлага се НС да обсъди на първо четене изменения в Закона за корпоративното подоходно облагане.

Като първи петък от месеца се предвижда блиц контрол, последван от редовен парламентарен контрол, в рамките на който са разисквания по питане от народния представител Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС към министъра на отбраната за ролята на МО по опазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4084 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.02.01 | 21:04

4
Сбогом прасе грозно!
ПЕШО

2022.02.01 | 20:52

3
БРАВО! ДА ЖИВЕЕ МАФИЯТА! ИЗРОДИ!

2022.02.01 | 20:38

2
Некадърници,но знаете как да опоскате народа

2022.02.01 | 20:37

1
Пълни Откачалки

Добави коментар

Водещи новини