Божидар Божанов: За електронно управление са изхарчени много пари, а е свършено много малко

  • 01 февруари 2022 19:00

  • 3772
  • 9
Божидар Божанов: За електронно управление са изхарчени много пари, а е свършено много малко
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Електронното управление не изисква огромни бюджети, изисква умното използване на бюджетите. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на електронното управление Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има.

В отговор на въпрос той посочи, че все още не е започната работа по анализ колко пари са похарчени за т.нар. електронно правителство.

Не сме започнали с този анализ, защото той е гледане назад, ние искаме да вършим работа, да гледаме напред. В тези сметки трябва да определим методиката. Изхарчени са много пари, а е свършено много малко за тях, заяви Божанов.

Министърът уточни, че с промени в Закона за електронното управление се прехвърлят правомощия от председателя на Държавната агенция "Електронно управление" към министъра на електронното управление.

Агенцията се закрива и се влива в министерството. Служителите ще бъдат преназначени, поясни Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има.

Парламентарна комисия одобри на първо четене закриването на Държавната агенция "Електронно управление"

В България ще има електронно управление, правителството е орган на власт. Начинът на неговите действия е онова, което наричаме електронно, посочи той.

Той съобщи, че проектът за електронна идентификация чрез мобилния телефон е на финалната права. Ние много държим на общественото обсъждане, на широкия дебат, защото обратната връзка е много ценна. Проектите за отпадането на синия талон и на стикерите за автомобилите скоро ще са готови за обществено обсъждане, обяви Божанов.

Имаме воля, на нисък старт сме политиките да бъдат реализирани, каза още министърът на електронното управление.

В отговор на въпрос той каза, че в "Демократична България" не се готвят за предсрочни избори. Работим за пълен мандат, но винаги трябва да управляваме рисковете, коментира още Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3772 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Хайде докажи се!

2022.02.01 | 19:13

1
Направи много с малко пари!

2022.02.02 | 10:44

9
хахаха доказал се бил! стига с тия вашите смешковци!
Ми той се е доказал

2022.02.02 | 02:04

8
С много малко е направил много... Който знае знае. Който не знае да не дава мнение за неща свързани с технологиите.

2022.02.01 | 21:05

7
Гарантирано пт гроб! Харчиме много пари за нищо...
Тролове

2022.02.01 | 19:50

4
Жалки сте, коментирате едно и също под всяка статия. Друга работа си нямате, освен да всявате пропаганда сред 20-те души, четящи коментарите. Малоумна работа. Подкрепям правителството и работата, която върши. Наследили са кал, мръсотия и кочина. Ще си почистят къщичката и ще направят за 4 години повече, отколкото миналите за 12.

2022.02.01 | 20:34

6
Духай бе чикиджия
Майтапчи Йово

2022.02.01 | 20:19

5
Паживьом, пасмотрим, нали:)))?!? Дано след четири години да сме живи и здрави, та да го видим:)))! Ако ще има нещо за гледане, де:)))?!?

2022.02.01 | 19:42

3
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

2022.02.01 | 19:18

2
Още едно недоразумение

Добави коментар

Водещи новини