Надежда Йорданова отдаде почит на жертвите на комунистическия режим на остров Персин

  • 01 февруари 2022 16:20

  • 3234
  • 2
Надежда Йорданова отдаде почит на жертвите на комунистическия режим на остров Персин
© Министерство на правосъдието
Слушай новината Слушай новината

Днес е ден да си спомним. Днес почитаме жертвите на комунистическия режим. Тези, които бяха инакомислещи и платиха с живота си за това. Важно е да помним, защото това е уважение към загиналите и към техните семейства. И това е един от начините да продължим напред. На 1 февруари преди 77 години България бележи един от своите най-мрачни дни. Убити са 150 човека от елита на нашата нация в резултат на действията на Народния съд без справедлив процес. Моята задача като министър на правосъдието е да не допускам нито един гражданин да бъде осъден без справедлив процес и без адекватна защита. Това заяви днес министърът на правосъдието Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. на остров Персин. Правосъдният министър положи венец на Паметника на жертвите на комунизма на Втори обект на концлагера Белене, като по този начин Министерството на правосъдието отбеляза Денят за почит към жертвите на комунизма, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Правосъдният министър обяви още, че тази година Министерството на правосъдието ще инициира поредица от инициативи по повод 30 години от присъединяването на България към Европейската конвенция за правата на човека. „Нашите младежи трябва да зная, че уважението към основните човешки права е причината днес да не ставаме отново съвременници на зверства, като това, което днес ние трябва да помним“, допълни тя.

По думите на министър Йорданова декомунизацията в България е незавършен процес и ние виждаме последиците от това – влиянието на дълбоката държава в различни процеси и продължаващото влияние на бившата Държавна сигурност.

Надежда Йорданова ще посети остров Персин

На церемонията днес на остров Персин присъстваха още заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев, народният представител Атанас Славов, областният управител на Плевен Иван Янчев, кметът на Белене Милен Дулев, началникът на затвора в Белене ст. комисар Павлин Камбуров, отец Паоло Кортези и представители на фондация „Остров Белене“.

Министър Йорданова и зам.-министър Дечев направиха работно посещение и в действащия затвор, който се намира на територията на острова. Те се запознаха на място с условията на живот на лишените от свобода и условията на работа на надзорно-охранителния състав. Бе представена и дейността на териториалното поделение на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“, която се реализира основно в растениевъдство и животновъдство.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3234 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.02.01 | 17:18

2
ТОВА Е МЯСТОТО НА НА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ . КОИТО ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ ,
баба гицка

2022.02.01 | 17:15

1
само кукли на зеления чорап по рекламите

Добави коментар

Водещи новини