Сачева в Добрич: Заради скъпия ток 24 организации са сигнализирали, че могат да затворят социални услуги

  • 31 януари 2022 14:39

  • 601
  • 0
Сачева в Добрич: Заради скъпия ток 24 организации са сигнализирали, че могат да затворят социални услуги
© Булфото (архив)

Вече 24 неправителствени организации в страната са сигнализирали, че поради високите сметки за електроенергия могат да затворят центрове за социални услуги, заяви депутатът и бивш министър на труда и социалната политика Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е на пресконференция в Добрич.

По думите й средно с 5 000-10 000 лева са нараснали месечните сметки за ток за социалните услуги в страната и плащането им е непосилно. Народният представител коментира, че стандартът за социалните услуги е нисък, а освен това от началото на годината действа нова наредба за възнагражденията в социалния сектор, която също изисква финансов ресурс.

ГЕРБ-СДС внася искане за извънредно заседание на енергийната комисия

Силно сме обезпокоени от представения от Министерството на финансите проект за бюджет за 2022 година, заяви Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е, която е и областен координатор на ГЕРБ-Добрич. Тя добави, че предвидените средства за социални услуги се увеличават с 31 на сто, но този ръст на практика ще покрие само увеличението на минималната работна заплата.

Според Сачева новият стандарт за социалните услуги няма да може да подкрепи социалните заведения при плащането на високите сметки за електроенергия.

При високите цени на тока апелираме за 100 на сто компенсации на небитовите крайни потребители - болници, училища, детски градини, социални услуги и други. Настояваме за намеса на държавата, каза депутатът и добави, че засега има само "поредица от неадекватни решения на управляващите и концентриране върху персонални кадрови промени".

Радина Лазарова
601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини