Ще се ръководи ли 128-годишната ВМРО от трима съпредседатели?

  • 31 януари 2022 13:02

  • 1237
  • 4
Ще се ръководи ли 128-годишната ВМРО от трима съпредседатели?
© Novini.bg

ВМРО-БНД да се ръководи от трима съпредседатели, като за целта трябва да се промени уставът - това предложиха първо от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа в София, а след това и от членовете в Русенско.

Решението е взето на състоялата се през почивните дни областна конференция, а поводът е извънредният конгрес на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, който ще се състои на 12 февруари тази година.

Ангел Джамбазки ще се кандидатира за лидер на ВМРО

Структурите на партията в Русенско са номинирали за председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа досегашният заместник-председател на политическата формация Искрен Веселинов.

Булфото (архив) - Веселинов

Според членовете на ВМРО-Русе, предложението трима съпредседатели да са начело на партията е "пътят да се получи така нужната консолидация, необходима за рестарт на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа".

"Ако предложението се приеме от делегатите на извънредния конгрес, русенската областна конференция номинира Искрен Веселинов да бъде един от тримата съпредседатели. Очакванията на членовете на ВМРО-Русе са предстоящият конгрес да даде ясна насока за промяна и по-голяма чуваемост към проблемите на хората, да бъде анализирана кадровата политика, както и да се приеме адекватна на новите условия партийна програма и стратегия за успешното реализиране на заложените в нея принципи", обясняват от местната структура на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа в Русе.

Какво следва? 

За първи път от четвърт век Красимир Каракачанов може да не е лидер на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа. След оставките през ноември, патриотите може да си изберат не един, не двама, а трима съпредседатели. 

През април 2021 г. ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа се явиха самостоятелно на изборите и получиха 116 434 гласа. Само 10 000 гласа не достигаха на формацията да влезе в 45-ия парламент. Явяването на изборите на 11 юли с формациите на Валери Симеонов - НФСБ и Веселин Марешки - ВОЛЯ разгневиха част младежката организация и част от големите областни организации. Тогава те прибраха още по-малко гласове или 85 795 от българския вот. През ноември ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа получиха 28 322 гласа или 1,08%. Трите изборни загуби и изпадането на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа от парламента доведоха до оставките на цялото ръководство. 

Каракачанов се отказва, но той вече е водил битка за поста си 

Интересен факт е, лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, който е бил зам.-председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, дори се явил в надпревара за шеф на патриотите през 2012 г. Тогава губи с 30 на 500 гласа от Каракачанов, след което напуска ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа. В момента той е сред най-големите критици на бившите си съпартийци.

Изборът 

Официално кандидатурите до момента са само на Ангел Джамбазки - втори мандат евродепутат от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, Искрен Веселинов, бивш шеф на регионалната комисия в 44-ото НС и съпредседател на групата на “Обединени патриоти” и Красимир Богданов от врачанската организация, също бивш депутат. 

Булфото (архив) - Джамбазки

Фаворити за поста обаче са Джамбазки, Веселинов и Александър Сиди. 

Булфото (архив) - Сиди 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1237 4

Коментари 4

Добави коментар
Еми...

2022.01.31 | 15:35

4
Какво да направят трима педала, освен тройка?
мария

2022.01.31 | 14:25

3
не стават за нищо не стават за нищо
мария

2022.01.31 | 14:24

2
не стават за нищо не стават за нищо

2022.01.31 | 13:51

1
РУСКИ НАЦИОНАЛИСТИ

Добави коментар

Водещи новини