Христо Иванов: Ние имаме интерес това управление да успее, но трябва да сме готови и за изненади

  • 30 януари 2022 18:06

  • 2389
  • 43
Христо Иванов: Ние имаме интерес това управление да успее, но трябва да сме готови и за изненади
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Преизбраният за председател на "Да, България" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския гостува в "Говори сега" по БНТ с коментар ден след конференцията на партията.

Очевидно, "Да, България" и БСП са много различни партии, само дори да вземем годините на съществуване, заяви той.

Беше преценено от нашите местни организации, че имам още работа да свърша преди да си тръгна. Аз си давам сметка, че нося отговорност за резултатите, но и за това да развием "Да, България" до състояние, в което тя може да си избере от много по-широк кръг наложени лица и това ще бъде моята работа, подчерта Иванов.

Преизбраха Христо Иванов за лидер на "Да, България"

Относно твърдението му, че има усещане за предсрочни парламентарни избори, Иванов обясни:

Коалицията е сложна и аз бях длъжен да кажа, че ние трябва да сме готови и за предсрочни парламентарни избори, защото една организация, която си планира за следващите 3 години, трябва да отчита всички хипотези. Казах го, не защото имам конкретни очаквания.

Нека не говорим за виждания - нашето намерение е да осигурим ефективно управление в тази конфигурация, което отговаря на ключови задачи, които ние сме си поставили, категоричен е Иванов.

От тази гледна точка ние имаме всеки интерес това управление да успее, но трябва да сме готови и за изненади, допълни той.

Митева за прогнозата на Христо Иванов за нови избори: Вероятно е по-чувствителен

Иванов коментира и участието на вицепрезидента Илияна Йотова по БНТ, в което тя даде 100 дни срок на правителството за конкретни резултати.

Това е нормалната политическа практика. Нека да отчитаме, аз затова постоянно повтарям, че това е една сложна коалиция, защото това е контекстът, в който трябва да формираме очакванията си. В много отношения тежестта и отговорността пада върху нас в парламента, а не толкова върху изпълнителната власт, смята Иванов. Всяко управление, което идва след 12-годишен период на безалтернативност, има много трудна задача да се консолидира. Ние от ДБ имаме всяко намерение да работим за успеха на това управление, допълни той.

Според него най-сериозната криза у нас в момента е в държавността.

Ясно е, че ГЕРБ се опитват да се държат така, все едно са се появили вчера на терен и нямат нищо общо със ситуацията. На моменти сякаш се опитват да наложат амнезия, но българското общество помни, подчерта Иванов.

Обществената воля за съдбата на КПКОНПИ е ясна, обсъждания на законопроекта ще има, заяви той и обясни, че в момента предстои да бъде решено дали с един законопроект или с два отделни да се извършат промени за КПКОНПИ и разделянето й на две според различните функции.

Иванов коментира и инициирането на комисия за промени в Конституцията.

Зам.-шефът на НСлС: Ако премиерът има списък с хора, свързани с корупция, да го предостави

Това е формат, който ние избрахме да търси консенсус в рамките на целия парламент и това е нашата воля. Искаме това да бъде една важна стъпка към бавно оздравяване на българския политически живот. Нарочно избрахме да започнем дебат на чист лист, грубо казано, обясни Иванов.

Искаме да дадем възможност на всеки да влезе в този дебат, но не просто с някакви идеи, а с много ясни стандарти, категоричен е Иванов.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2389 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
¸¸¸.Бoриcлaвa Йoвчeвa.¸¸¸

2022.01.31 | 04:29

41
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸: uni.su/bwT7KI
♥Жacминa Kрaлeвa♥

2022.01.31 | 18:59

43
Боко-Канибала не е българин, нито е евреин както някои си мислят, а си е мангал-мелез от породата улична-превъзходна. Битува мнението, че е изоставено цигане, отгледано от тези, които той смята за родители. Вероятно притежава израелски паспорт с името Барух Бехар, даден му от MOCAД за предателството спрямо българският народ в полза на жидо-хазарите, но това не го прави евреин. Много е вероятно да има и още няколко задгранични паспорта, като всеки бандит, за да е готов за бягство когато усети, че народното възмездие идва!: uni.su/dwQp5i
gogo

2022.01.31 | 06:20

42
KAKVO POMNI BALGARINA VE GLUPAK...VSI4KI VIDIAHA KAKVO PRAVITE...GLAD,MIZERIA.....4AKAME SI BOYKO.
Бойко връщай се,

2022.01.31 | 02:45

40
Че съсипаха държавата!!!

2022.01.31 | 00:29

39
Ристо,лиже, газът на мутрата, Прокопиев,и,ние,гласуваме, за лъжите на Ристо,пудела,

2022.01.31 | 00:26

38
Ристо,лиже, газът на мутрата, Прокопиев,и,ние,гласуваме, за лъжите на Ристо,пудела,
Коко

2022.01.31 | 00:24

37
Ти бъди готов за изненади лъжльо! Шут от следващия парламент!
Тоя па

2022.01.30 | 20:38

26
Много гнусен е тоя човек. Голяма гнус...сопол.

2022.01.30 | 23:37

36
Не още неможе дасе каже чее гнусен но ще почакаме по нататък.

2022.01.30 | 23:36

35
Христо нещо мусе върти в главата за премиер но неразбира нито от финансии нито от управление.А мерака е еднакъв на всички.

2022.01.30 | 19:10

17
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

2022.01.30 | 23:35

34
5 пъти да свалите правителството,10 пъти още щего изберем отново.Кирил Петков и Асен Василев се доказаха.Гн Радев сега щеси покаже какъв е.Щот за трети мандат неможе.
Snake

2022.01.30 | 20:10

24
prav si kaput prost! ti si praven ot komunisti kato putin!!!

2022.01.30 | 22:54

33
ВРЕМЕ Е ХРИСТО ИВАНОВ ДА БЪДЕ ОБВИНЕН ЗА КОРУПЦИЯ И ОСЪДЕН.

Добави коментар

Водещи новини