Илхан Кючюк от Скопие: Двете страни могат да бъдат пример на Балканите за партньорство по европейски стандарти

  • 29 януари 2022 16:30

  • 748
  • 2
Илхан Кючюк от Скопие: Двете страни могат да бъдат пример на Балканите за партньорство по европейски стандарти
©

Евродепутатът Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е взе участие в конференцията „Граждански принос за изграждане на доверие, единство и съюз“, организирана съвместно с „Обнови Европа“ и Американския университет в Скопие. Събитието бе открито от премиера на страната Димитър Ковачевски и постоянния докладчик за Северна Македония Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е. В конференцията участваха представители на местната власт и гражданското общество от Македония и България.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

„Вярвам, че трябва да се посветим с всички сили и да работим неуморно, за да реализираме тази идея, защото нашите граждани я заслужават. Няма как да не адмирирам възобновяването на диалога през последните две седмици и силно се надявам, че след повече от година и половина пауза, междуправителствените разговори най-накрая ще доведат до конкретни резултати.“, заяви докладчикът за Северна Македония в ЕП, Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е.

„Дано новото правителство на България и това начело с Ковачевски да продължат по пътя на отваряне на възможности за по-добро сътрудничество. От моя опит мога да заключа, че единственият проблем е, че не се познаваме едни други. Неразбирането идва оттам и трябва да се дават добри примери. Такъв е примерът с договора между МИА и БТА, защото чрез постоянен обмен на информация хората ще знаят повече за себе си и това неразбирателство ще бъде преодоляно.", каза Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е.

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски от своя страна изрази надежда за подобряване на отношенията между Северна Македония и България. Според него гражданите и образователната и академичната сфера имат голям принос в процеса.

„Нямам съмнение, че направихме голяма стъпка към прогрес, отговорихме приятелски диалог. Градим политика на изграждане на мостове, а не на стени между държавите и народите ни. Постигнахме съгласие да работим заедно срещу езика на омразата и дискриминацията. Уверен съм, че академичните сфери и гражданските общности ще дадат силен отзвук в обществото.“, заяви премиерът Димитър Ковачевски.

В панела „За доверие във взаимоотношенията – възможности и перспективи“ участва и президентът на Американския университет в Европа – ФОН Сефер Цановски, министърът на местното самоуправление Горан Милевски, кметът на община Белица и Радослав Ревански.

Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е Сефер Цановски.JPG" />

В края на конференцията Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е изнесе лекция пред македонски студенти по международни отношения в АЕУ-ФОН.

Пред медиите бяха представени и резултатите от конкурса за есета „България и Македония – близките далечни“.

Делегацията от България посети и училището в Чаир с цел сътрудничество между училищата в двете страни, в присъствието на зам. министър-председател и министър на политическата система и междуобщностните отношения Артан Груби и Висар Ганиу, кмет на Чаир.

Последвайте канала на

Весела Найденова
748 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
прогрес

2022.01.29 | 19:44

1
След 30 години пропаганда и от двете страни се сетихме, че може да си помагаме.
илхане

2022.01.30 | 08:56

2
това го кажи на президента си,за изцепката която направи преди дни

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини