Хасан Адемов: Планираното увеличение на пенсиите ще бъде нещо като пиле със зеле

  • 29 януари 2022 11:54

  • 5950
  • 12
Хасан Адемов: Планираното увеличение на пенсиите ще бъде нещо като пиле със зеле
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Правителството да се занимава с реалните проблеми на хората, а не толкова с изчегъртване и кадрови решения. Този апел отправи в "Денят започва" по БНТ депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

Той призова управляващите да се заемат спешно с проблемите на болниците, общините, манастирите и всички обществени организации, които са на небитов ток.

Над 40% от разходите на общинските болници отиват за високите сметки. Трябва да се действа бързо, не да говорят, че трябва да сменят членовете на КЕВР, подчерта Адемов.

Спорове в парламента за намаляването на състава на КЕВР - окончателно стават от девет на пет души

По думите му управляващите оставят впечатлението, че искат да наложат волята си върху независимата институция, каквато е КЕВР.

Той допълни, че увеличението на минималния осигурителен доход ще засегне малкия и среден бизнес, които са най-пострадали от кризата.

Според Адемов действията на управляващите не помагат за разрешаването на проблемите, предизвикани от кризите у нас, тъй като се набелязват мерки, чието изпълнение изисква време, а хората имат нужда от спешна реакция на натрупаните проблеми.

БСП е носител на социалния вектор в управлението и очакванията са социалната защита да е по-висока отколкото при ГЕРБ, но това не можем да го видим при заложения бюджет, изтъкна Адемов.

По думите му не е ясно дали управляващите ще успеят да усвоят заложените инвестиционни разходи от 8 млрд. лева, с които разчитат да компенсират високите цени на енергоносителите, тъй като няма изготвени проекти за тях.

Адемов напомни, че през 2024 г. България цели да влезе в Еврозоната, а там критериите за дефицит са значително по-ниски.

Асен Василев: Подготовката на България за членство в еврозоната върви по план

,,България във вътрешен план трябва да си свърши работата. При тези макроикономически показатели трудно можем да говорим за стабилен преход към еврозоната'', посочи депутатът.

Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва заяви още, че управляващите са заложили голямо увеличение на разходите за пенсии, но ефектът от него няма да се усети значително от пенсионерите.

Зам.-министър Лазаров: Средното увеличение на пенсиите е 12.9%

Тази година фонд пенсии е 14 млрд. лева - това е рекордно постижение - 9,9% от БВП. Управляващите твърдят, че 7,3% ще бъде средното увеличение на пенсиите за следващата година, но средно увеличение знаете ли какво означава - пиле със зеле, нали - едната част ще са с по-голямо увеличение, а другата с по-малко и това е, защото има сериозна диспропорция в българската пенсионна система, обясни Адемов.

Той разкритикува правителството, че не се е погрижило предварително всички пенсионери да запазят доходите си от пенсиите и добавките от миналата година след намалението на COVID добавката и преизчисляването на пенсиите, а сега се налага да ги компенсира със задна дата.

Последвайте канала на

Владимир Василев
5950 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Писна ми да гледам

2022.01.29 | 17:19

12
мангАЛИ в европейски парламент.
ИСТИНАТА

2022.01.29 | 13:51

8
"Асанчовците", НЯМАТ МЯСТО вече в ПАРЛАМЕНТА и УПРАВЛЕНИЕТО на ДЪРЖАВАТА ни!!! СТИГА вече!!! РАЗКРИТА са!!! ПРИБЕРЕТЕ си ги!!!
Кирчо и Кокорчо

2022.01.29 | 14:46

11
Е6ем гербави трольове, та искри им фърчат от оцицките.
Да си жив и здрав

2022.01.29 | 12:26

5
До февруари.
Що така?

2022.01.29 | 14:45

10
Ко ще има февруари?

2022.01.29 | 14:24

9
Пиле със зеле незнам дали е по хубаво от свиско със зеле,хапни да кажеш.

2022.01.29 | 13:09

6
Адемов,не може да се гради върху боклук!

2022.01.29 | 13:15

7
Тошко Йорданов с шокиращо обвинение към ДПС: КОЙ беше в тотото, когато се паднаха еднакви шестици в два тиража подред? януари 28, 2022 adminCaAb 0 коментара Кадър Булфото и БНТ Директно обвинение към ДПС, че е имало нагласяне на числата от тотото, хвърли в парламента Тошко Йорданов. Той припомни шокиращия факт, че се преди години се паднаха еднакви шестици в два тиража подред. Такова съвпадение няма във Вселената, обяви той Водачът на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов припомни случая с двете еднакви шестици от тотото в два поредни тиража, предаде Флагман. Повод стана скандалът с неговия съратник Александър Тодоров, който бе обвинен от представители на ГЕРБ и ДПС, че е подал декларация с невярно съдържание, че не е депутат, за да може да оглави Българския спортен тотализатор Йорданов отговори на нападките: „В момента тече изчистване, изчегъртване на ГЕРБ от този тумор, който са вкарали под формата на корупция, на зависимости в цялата държава. И това е проблемът – и затова пищите. А на ДПС искам да припомня, понеже правеха някакви реплики за шестици от тотото, колеги, понеже аз помня: сетете се кога в Българския спортен тотализатор имаше две шестици с едни и същи числа две поредни седмици – такова съвпадение няма във Вселената. Шест числа – две седмици подред. И сетете се тогава какво беше в тотото и КОЙ.“ Хасан Адемов от ДПС репликира Тошко Йорданов: „На тази трибуна много хора са се упражнявали на тема ДПС. Използвам случая да заявя, че упражненията на тема „Движение за права и свободи“ не са лъжица за всяка уста, в това число и за Вашата.“ Тошко Йорданов обаче отвърна: „Да се упражнявам за ДПС? Аз зададох въпрос кога се паднаха две шестици подред в две поредни седмици с едни и същи числа и кой беше тогава в тотото. Кое му е упражняването?!“ Справка с медийни публикации показва, че двете еднакви шестици са се падали през септември 2009 г. – в началото на първия мандат на правителството „Борисов 1“. Това се е случило в трето теглене на играта „6 от 42“ – и в двата поредни тиража през няколко дни. По това време изпълнителен директор е Дамян Дамянов, а Иво Тонев е председател на Управителния съвет на тотализатора. Тошко Йорданов вероятно искаше да намекне, че Ирена Кръстева – майка на депутата от ДПС Делян Пеевски, е била шеф на тотото. Кръстева обаче е била изпълнителен директор между 2002 и 2005 г.
Специални поздрави

2022.01.29 | 12:25

4
От Драгунов и Молотов.
Е такива във България

2022.01.29 | 12:24

3
Са само за АК-47 и Ц-4.
Грешка на природата

2022.01.29 | 12:22

2
Е предназначен единствено за движеща мишена.
Такъв специалист

2022.01.29 | 12:21

1
И за сапун не става.

Добави коментар

Водещи новини