Георги Панайотов: България трябва да се държи като достоен член на НАТО

  • 27 януари 2022 08:08

  • 406
  • 2
Георги Панайотов: България трябва да се държи като достоен член на НАТО
© Кадър - Нова телевизия

България не разполага с всички способности, за да изгради батальонна бойна група, което ще наложи присъствието на съюзнически войски. Това заяви в ефира на Нова телевизия Георги Панайотов, бивш министър на отбраната.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6251

Не може да се поставят условия и да се отнема суверенното право всяка страна да решава съдбата си. Пътят на България бе дълъг и труден и бе наше решение.България е член на НАТО и тя трябва да се държи като достоен член.

Стоян Михалев: Риск за въоръжен конфликт с България няма

По думите му в момента за Украйна се разглеждат опции. "Нито НАТО, нито отделни съюзници ще изпращат военни в Украйна", каза още той.

Путин иска да върне величието на СССР, но българският национален интерес е да водим мирно съществуване, да имаме свобода, ред върховенство на закона и ние сме намерили правилното си място, смята още бившият министър на отбраната, който е номиниран за посланик на България в САЩ.

„Не става ясно какво точно ще предприеме България в конфликта НАТО-Русия. Има конкретна провокация срещу Румъния и България – това са агресивни действия от страна ан руската държава и заплаха за страната ни. Рискове биха произтекли единствено от това, че нямаме конкретна позиция”, категорична е Надежда Нейнски, която е дългогодишен дипломат и бивш министър на външните работи.

Калина Христова
406 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.27 | 11:43

1
Един ден ще отговаряте,защо сме в НАТО,като българският народ не е давал съгласието си,и този ден идва!
.

2022.01.28 | 14:14

2
Чисто практически и без никаква основа за оборване на това ще кажа следното... България чрез народа си е избрала парламент, който печели изборите именно с внесеното от него предложение за влизане в НАТО... Гласуването на това влизане се печели с над 90% за от тогавашните хора представляващи интересите на народа и въпреки опит на част от политиците да се отхвърли това решение, до реален опит не се стига именно заради силната подкрепа на решението от самия народ.... Съжалявам, че го казвам, но ще си ядем който сме замесили. Благодаря за отделеното време!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини