Петков: От февруари сметките за газ и ток ще са по-ниски

  • 26 януари 2022 17:26

  • 6837
  • 9
© Novini.bg

В началото на февруари сметките за ток и газ ще са по-добри, защото компенсациите от декември и януари ще влязат в тях. Това заяви премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически на брифинг в парламента.

„Бизнесът и битовите потребители ще получат глътка въздух“, допълни той.

"Булгаргаз": От Москва ни увериха, че няма да спират природния газ

По темата с напрежението между Русия и НАТО Петков бе категоричен, че България не желае военен конфликт.

"Надяваме се, че дипломацията ще даде резултата, който всички ние искаме да видим, а това е ясна деескалация на напрежението", посочи той. 

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически успокои, че за момента няма поводи за притеснение. 

"Следим ежечасно събитията. Оценката на службите ни е, че в следващите дни и седмици няма от какво да се притесняваме, но както всички съюзници в НАТО следим внимателно ситуацията. Имаме готов план да оттеглим български дипломати от Украйна. Имаме готов план, ако видим, че рискът се покачва. В този момент не го предвиждаме, но самолетите, които бихме пратили да ги вземат, са в готовност. Взели сме мерки, но без към момента ситуацията да е критична", посочи министър-председателят. 

Стефан Янев: В никакъв случай България не е на прага на драматичен конфликт

По думите му българският батальон ще бъде сформиран през април-май.

„В този момент и нашите съюзници, и ние, взимаме правилните мерки. Взимаме правилните позиции. Натовските войски са и български войски. Разграничаваме капацитета на армията ни“, обясни министър-председателят.

Той заяви, че желанието е България е да е предвидим и конструктивен член на Алианса. Петков поясни, че българската армия ще е водеща.

„Рамковата държава ще е България. Това означава, че бойната група ще е под българско командване и с българско лидерство. За пръв път слагаме такъв акцент върху българската армия“, обясни министър-председателят.

Той увери, че правителството ще направи всички възможни дипломатически постъпки за решаване на конфликта, защото никой няма полза от истински военен конфликт. Според него, обаче, кризата е възможност да се откроят дефицитите на българската отбрана.

„Надяваме се да инвестираме и да ги премахнем така, че българската отбрана да е на ниво. Ще фокусираме бюджетните средства там, където трябва да се попълнят най-големите дупки“, поясни премиерът.

По думите му българската армия е водеща за българската сигурност в рамките на конструктивния диалог със съюзниците от НАТО.

Той коментира и здравната криза, като посочи, че Омикрон е под контрол, а моделът на управление е успешен. 

„Ако бяхме работили със стария модел, вече всичко трябваше да е затворено. Фокусът върху интензивните легла ни даде възможност да управляваме кризата с минимални щети върху икономиката“, посочи премиерът.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически посочи още, че развитие има и по темата с РСМ, като това е проличало по вчерашните конструктивни резултати при посещението на Димитър Ковачевски. „Имаме подписани меморандуми. Динамиката е в много по-положителен тон. На база на многото усилия и отборната работа в МС успяваме в голяма степен да овладеем шоковите ситуации“, подчерта премиерът.

 

 

 

 

Теодора Павлова
6837 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2022.01.26 | 20:34

9
От юни ще са по-ниски като се постопли, ама не прекалено че тогава климатиците ако са на охлаждане пак я втасахме
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.01.26 | 20:06

8
Кире, наядоха ли се твоите хора и тези на радев, че ще са по-ниски?! Коза и комунист наяждане немат :)
T

2022.01.26 | 20:02

7
Кривото чеене лъжец Нещастен. Бая пишки е лапал в канада.

2022.01.26 | 19:28

6
Студ....Глад....Мизерия....Безработица...Смърт....Убийства до това ни доведоха комунистите Асенчо...Кирчо...и Диктатора Румен Радев

2022.01.26 | 19:17

5
Оставка ....Оставка на Комунистическото Правителство на Румен Радев
избирател

2022.01.26 | 19:17

4
Кирчо пак приказва глупости

2022.01.26 | 19:16

3
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!
Хихо

2022.01.26 | 18:37

2
Бъдещето е розово, но кой вярва на думите ви нещастници. Омрежихте властта със семейственост и келепирджилък. Време ви е да поемате към едно място.
Г

2022.01.26 | 17:58

1
Лъжец долен

Добави коментар

Водещи новини