Работната група, съставена след протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат, започва работа в петък

  • 26 януари 2022 10:53

  • 6145
  • 11
Работната група, съставена след протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат, започва работа в петък
© Булфото (архив)

Работната група, съставена след протеста на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" срещу зеления сертификат, започва работа в петък. Това съобщи председателят на партията Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика пред журналисти в парламента.

Работната група започва да работи в петък, тя е от 12 човека, има вече издадена заповед на министър-председателя, посочи той и изрази надежда във възможно най-кратки срокове групата да излезе с компромисно решение, което да удовлетворява всички. Костадинов обясни, че първоначалният срок на работа е бил до 2 февруари, но процедурата е била забавена по вина на Министерския съвет.

Костадинов: Зеленият сертификат се оказа неефективен. Този цирк трябва да престане

"В групата влизат 12 специалисти, шест представители от страна на МС и шест, посочени от нас, като това не са хора само и единствено от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Ние посочихме, да кажем, проф. Андрей Чорбанов от "Има такъв народ", каза Костадинов.

"Спазили сме принципа на паритет, не само шест на шест, но и специалист на специалист. Те са посочили общопрактикуващ лекар, ние - също, те са посочили патолог, ние - също, те са посочили инфекционист, ние - също, те са посочили имунолог - ние също", допълни той.

Срещу новите правила: От "Възраждане" влязоха в парламента без сертификати или тестове

Попитан дали от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" възнамеряват да щурмуват отново парламента заради зеления сертификат, Костадинов отговори: "Нека да видим какво ще каже работната група".
От понеделник в сградите на парламента се влиза след представяне на зелен сертификат или отрицателен тест, а Националната служба "Охрана" /НСО/ няма право да възпрепятства онези от депутатите, които не желаят да покажат съответния документ за COVID-19, информираха преди дни от парламента.

Попитан как е влязъл днес за заседанието на Народното събрание, Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика коментира, че депутатите от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" са влезли през вратата, както всеки път. Нямам сертификат, така че няма какво да валидирам, заяви той. Призоваваме всички останали граждани да следват нашия пример и да не спазват тези дискриминационни мерки, които са абсолютно незаконни и антиконституционни, допълни Костадинов. По думите му, никой няма право да ги спре, освен българската полиция. Ако някой се опита да ги дискриминира и да им забрани да упражняват правото си на труд, нека да се обърнат към нас, ние ще осигурим безплатна правна и юридическа помощ на всеки, който е пострадал заради тази дискриминационна практика, каза лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Костадинов съобщи, че в момента подготвят жалба до Конституционния съд срещу решението за влизане със зелен сертификат в парламента и изрази надежда да успеят да съберат необходимия брой подписи. Надявам се по този начин да падне зеленият сертификат за всички останали, допълни той. Не може и не бива да има разлика между народните представител и всички останали български граждани, коментира още Костадинов.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
6145 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Петя Иванчева

2022.01.27 | 21:28

11
Дай боже! Да отпадне този сертификат,да се почувствам човек най накрая и да ходя навсякъде.
Петя Иванчева

2022.01.27 | 21:23

10
Дай боже! Да отпадне този сертификат,да се почувствам човек най накрая и да ходя навсякъде.
Анти-ковидфашизъм

2022.01.27 | 11:45

9
Единствения в парламента който не е подлога на Евробардака и САЩ.ЩЕ ИМА ОГРОМНИ ПРОТЕСТИ ЗА ДА ИЗЛЕЗНЕМ ОТ ТЕЗИ КЪРЛЕЖИ И ДА ОЦЕЛЕЕМ ЗА НАПРЕД.А КИРЧО Е ПЕДАЛ АМЕРИКАНСКИ

2022.01.26 | 12:31

5
Махайте тия глупости и ще се оправиме постепенно.Иначе нови избори ни чакат.
gogo

2022.01.26 | 14:06

8
DAY BOJE...I TOZI PAT UMNATA...NE RUSATA...
Карантина 1

2022.01.26 | 11:21

1
Междувременно Радев втори път отървава карантина. Първия път с невалидния правен довод че бил важен държавен човек. Тогава шефа на РЗИ отменил карантината беше уволнен ама Радев вече беше измъкнал кожата.
Иф

2022.01.26 | 13:31

7
Данчо Пенчев го върнаха на РЗИ,спрете с глупостите.Като си е страх,стойте си у вас.Нали ви надупчиха сега си поръчайте паметници и гробни места!
Карантина 2

2022.01.26 | 11:25

3
Сега втория път като му гласуваха набързо частно законче и стоя само 3 дни под карантина. А от мен се очаква цяла седмица да съм затворен чак затвор ме грози. Старата песен на Радев глас

2022.01.26 | 13:09

6
Отменете сертификата!
махайте малоумщината

2022.01.26 | 11:57

4
зелен сертификат, две години цирк стигат
Карантина 2

2022.01.26 | 11:25

2
Сега втория път като му гласуваха набързо частно законче и стоя само 3 дни под карантина. А от мен се очаква цяла седмица да съм затворен чак затвор ме грози. Старата песен на Радев глас

Добави коментар

Водещи новини