И председателят на НС разговаря с македонския премиер

  • 25 януари 2022 18:31

  • 2819
  • 1
И председателят на НС разговаря с македонския премиер
© НС

Ще работим за изграждане на пълноценен и ползотворен диалог между законодателните институции на Република България и Република Северна Македония.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

Това заяви председателят на Народното събрание Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са на срещата си с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. В разговора участваха заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, председателят на Комисията по външна политика Венцислава Любенова и заместник-председателят на Комисията по въпросите на ЕС Деница Симеонова, съобщиха от пресцентъра на парламента. 

Ето в кои сфери ще си сътрудничат България и Северна Македония

Председателят на парламента поздрави Димитър Ковачевски с избирането му на поста и отбеляза, че визитата му в България е изключително важна за налагането на нов стил в отношенията между нашите две страни. Необходимо е динамиката, която бележим в двустранните ни отношения, не само да бъде запазена, но и да положим усилия за задълбочаване на двустранния диалог по широк кръг теми и за активизиране на търговско-икономическите връзки, подчерта Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са. По думите му резултатите от подписаните днес в София меморандуми между двете правителства в областта на земеделието, малките и средните предприятия, както и транспорта ще подпомогнат по-бързото развитие на двустранните отношения. 

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски посочи, че е важно да бъде изградено взаимно доверие и да се води позитивен диалог в дух на разбирателство между нашите две страни. Председателят на Народното събрание Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са отбеляза, че очаква добри резултати и във връзка с разкриването на бюро на Българската телеграфна агенция в Скопие, както и на Македонската информационна агенция в София. По думите му това ще сложи край на опитите за дезинформация, налагане на език на омразата от някои медии и ще способства за по-добрите отношения и нагласи на гражданите на нашите две страни. 

Важно е да се създаде среда на доверие, която ще ни позволи да се съсредоточим върху конкретните задачи пред нас, посочи заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин. Той изрази увереност, че законодателните институции на България и Република Северна Македония ще дадат своя принос за задълбочаване и активизиране на двустранните отношения. 

Българските парламентаристи заявиха, че са готови и с радост ще споделят своя опит и експертиза с колегите си от Република Северна Македония.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2819 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.25 | 18:40

1
Премиер може би не парламент

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини