Вигенин: Ситуацията с Украйна и Русия се драматизира

  • 25 януари 2022 16:01

  • 1490
  • 2
Вигенин: Ситуацията с Украйна и Русия се драматизира
© Bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Тонът у нас за конфликта между Украйна и Русия трябва да се снижи. Не бива да се всява излишно напрежение сред българските граждани. Ситуацията се драматизира повече от необходимото. Ненужни са и коментари от страна на българските власти, тъй като до момента няма официално изявление нито от президента, нито от външния министър на Русия, коментира пред журналисти в Ямбол зам.-председателят на Народното събрание /НС/, депутат от региона и бивш външен министър Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,, предаде БТА. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13369

Стефан Янев: Няма струпване на войски на НАТО в България, стига спекулации


"Не ни предстои война, нямаме тежки проблеми при отношенията с НАТО, вътре в Алианса, както и с Русия. Необходимо е възстановяване на диалога с Руската федерация, както и сътрудничество по ключови сфери - икономика, енергетика, туризъм, образование и култура. Това е записано и в коалиционното споразумение. Заложени са също усилията на България, като част от Европейския съюз и НАТО, за намаляване на напрежението в Черноморския регион", заяви зам.-председателят на парламента.

По думите му ситуацията по границата между Русия и Украйна не е необичайна. Вигенин допълни също, че не вижда причина за насрочването на извънредно парламентарно заседание утре.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1490 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тоя пич

2022.01.26 | 02:36

2
НЕ Е В ЧАС ТОЯ ПОДЛОГА НА НИНОВА

2022.01.25 | 17:29

1
Педалчето чака да му кажат от Русия каква да ни бъде реакцията. Обикновен швестер.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини