"Възраждане" за ВМРО: Цинично е партия, управлявала шест години, днес да протестира пред резиденция Бояна

  • 25 януари 2022 14:27

  • 3603
  • 5
"Възраждане" за ВМРО: Цинично е партия, управлявала шест години, днес да протестира пред резиденция Бояна
© Възраждане
Слушай новината Слушай новината

Безкрайно цинично е по време на посещението на Премиера на Република Северна Македония да наблюдаваме протести на партия, която шест години управляваше България и превърна македонския въпрос от национална кауза в  престъпен бизнес, от който се храни.

Това пише в официална позиция на партия "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" по повод днешния протест на малдежкото ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа преди съвместното заседание на правителствата на България и Северна Македония. Публикуваме позицията без редакторска намеса:  

ВМРО с демонстрация пред резиденция „Бояна“: Отстъпки по темата РС Македония значат сваляне на правителството!

"Превръщането на българската национална кауза в предприемчиво бизнес начинание за продажба на паспорти е може би най-голямото национално предателство, което е извършено в последните 120 години по отношение на Македония. От тази гледна точка протестът на т.нар. партия ВМРО–БНД, която скверни името на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа – един от символите на българската национална революция, е безкрайно пошъл акт на политическо безочие.

Тази политическа партия е показала през периода на своето управление на България, че  единствените интереси, за които работи, са чуждите интереси. България има интерес от сближаване с Македония, от възстановяване на българското влияние там, от национално обединение с втората българска държава на Балканите – Македония. Това обаче няма да стане с протести от двадесет души  на заплата в доскоро управлявала партия.

Няма да стане и по начина, по който си го представя българския Министър-председател, който очевидно не е добре подготвен по една тема, която  е най-парливата в българската външна и отчасти и във вътрешната ни политика. Срещу себе си българският екип има хора, които са израснали като политически елит с дългогодишно обучение в антибългаризъм, тъй като създадената през 1943 г. македонска нация и по-късно възникналата през 1991 г. независима македонска държава имат своя генезис само на основата на отричането на всичко българско, от което произлизат.

Ето защо позицията на ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател е, че към Македония трябва да се подхожда с методите на твърдата дипломация. Нашите братя от другата страна на границата са показали, че разбират само и единствено от този подход в политиката.

Не бива да забравяме и още нещо: Ако за репресивната политика на македонските правителства спрямо българите в Македония, които са голям процент от населението и имат своите нескрити симпатии към нас, има някакво оправдание, което се състои в това, че от години Македония е сръбски сателит и поради тази причина тя провежда такава антибългарска политика. Какви са оправданията за антибългарската политика, провеждана от българските държавници през последните 30 г. и не само?

Говори се за изграждането на Коридор № 8, но на територията на България от този коридор няма построен нито един метър. За това кой е виновен: България или Македония? 

Позиция: "Възраждане" продължава да работи със сънародниците ни зад граница

Говори се и за това, че трябва да имаме информационна свързаност. Пета година не се изпълнява подписаното през 2017 г. споразумение за премахване на роуминга между България и Македония. Телефонните разговори между България и Македония в момента са на същата цена като разговорите между България и Китай. Затова кой носи вина - България или Македония? Ние сме тези, които бихме могли да  реализираме споразумението.

Българската политика по отношение на Македония е непрофесионална, непоследователна и страда от липсата на ясно зададена цел. Целта, която трябва да бъде формулирана и ясно артикулирана, е не просто българите да бъдат писани като една от основните народности в Македония и да имат основните права, а един ден България и Македония да постигнат пълна политическа интеграция по модела на двете Германски държави през 1990 г. Всичко останало обслужва чужди национални интереси и на практика доунищожава  българското влияние в Македония".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3603 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Бай Онзи

2022.01.25 | 16:23

5
Копейкин...ти наистина си идиот!!!
свиня си ти

2022.01.25 | 15:36

1
копейкин проруска мазна свиня

2022.01.25 | 16:14

4
точно
Болен II-ри

2022.01.25 | 15:54

3
Болен II-ри извади късмет с ковид кризата, но оттук нататък маргиналните безумия, рецитирани с фашистки патос и политически слугинаж все повече ще лъсват.

2022.01.25 | 15:39

2
Незнам кой да създава и дърпа конците на такива недоразумения и кой още им се връзва на акъла, но докато това го има, все ще сме така...и космоса ще ни е виновен и звездите ще ни го говорят.

Добави коментар

Водещи новини