Пеканов: Слуховете за моя партия са силно преувеличени

  • 25 януари 2022 10:57

  • 2144
  • 7
Пеканов: Слуховете за моя партия са силно преувеличени
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

През последните дни в публичното пространство се завъртяха множество спекулации с името ми. Благодаря много за вниманието и интереса на медиите. Но искам да ви кажа, че слуховете за моя партия са силно преувеличени. Това написа в профила си във "Фейсбук" бившият служебен вицепремиер Атанас ПекановАтанас ПекановАтанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена,

Той посочва, че се е завърнал абсолютно приоритетно към академичните си задачи, далеч от политиката.

Работя отново по теми, които смятам, че имат огромно значение, макар понякога да изглеждат теоретични и чисто технически. От една страна в рамките на научните ми разработки, които бях оставил настрани за известно време. Те касаят влиянието на текущата парична политика на централните банки върху доходите на различните групи от населението - чрез нови и детайлни данни за всички домакинства в Еврозоната и различни модели можем да разберем как и кой печели и кой губи от текущата парична политика и тя да бъде по-добре съобразена, за да помага на мнозинството от гражданите.

"Изключително ключови през тази година са и решенията по отношение на бъдещето на Пакта за стабилност и растеж - това са европейските фискални правила и цялостната визия за икономическата архитектура на ЕС, по която от години сред експертите се обсъждат най-различни предложения за реформи. Такива реформи ще бъдат нужни за да могат фискалните правила да отговарят на реалностите на 21-ви век. Промените са назряли на европейско ниво и са ключови и за дългосрочното съществуване на еврото. Те ще трябва да бъдат решени в идните месеци и европейските институции и страните-членки ще трябва да заемат ясни позиции за това как виждат бъдещето на европейската икономическа политика и интеграция", пише Пеканов. 

Атанас Пеканов проговори за евентуалния нов политически проект

Той пояснява, че е винаги на линия за дискусии по тези теми, за важните дебати по европейските въпроси, в които България също трябва да бъде активна.

"Те може и да изглеждат технократски, но всъщност до голяма степен ще определят икономическото развитие на страните-членки през идните години, и по този начин - благоденствието на техните граждани", посочва бившият вицепремиер. 

 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2144 7

Коментари 7

Добави коментар

2022.01.25 | 12:57

5
Красив мъж бух му духала

2022.01.25 | 13:40

7
I az
Stamatis

2022.01.25 | 13:01

6
Този петокласник се взима много на сериозно!
Бебо

2022.01.25 | 12:50

4
Наско Културата и Наско Пеканчето - да ти имам министрите, политиците и политическите партии. Това са те чедата и пионките на Рачо Юмручков.

2022.01.25 | 11:43

3
Само ГЕРБ другите са измамници
Jock

2022.01.25 | 11:28

2
Не ни заблуждавайте , че се занимавате със сложни науки , за да изглежда неразбираемо за обикновенните хора ! Всичко е Пунта Мара .
Братството на швестерите

2022.01.25 | 11:26

1
Единствената партия която това момченце заедно с "Наско" от културата могат да направят и партия "Швестер клуб"

Добави коментар

Водещи новини