Започна съвместното заседание между България и РС Македония. Петков: Няма нищо по-добро от това да работим заедно

  • 25 януари 2022 09:50

  • 1998
  • 0
Започна съвместното заседание между България и РС Македония. Петков: Няма нищо по-добро от това да работим заедно
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Започна съвместното заседание между правителствата на България и Северна Македония, което се провежда в Резиденция "Бояна" в София.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1237

Във встъпителните си думи българският премиер Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически заяви, че очаква реални резултати от разговорите между София и Скопие.

"Няма нищо по-добро от това да работим заедно, да имаме отворена икономика, да имаме свързана инфраструктура, да имаме общ календар, да говорим за европейска интеграция заедно, да следим внимателно общите теми, включително историята и човешките права. Неща, които са важни за евроинтеграцията", коментира Петков.

Според премиера, започнатият диалог между двете държави ще замести "национализма и езика на омразата".

Поне 4 заседания годишно ще има работната група за влак между РСМ и България

Министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски благодари за поканата и сърдечното посрещане. Той определи като успех днешната среща и разговорите между двете правителства, тъй като тя е само седмица след посещението на Петков в Скопие.

Днешното събитие е част от двудневната визита на делегацията от югозападната ни съседка, ръководена от премиера на страната Димитър Ковачевски, която пристигна у нас в понеделник. Двамата с българския министър-председател Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще имат разговор на четири очи. В края на съвместното заседание на двете правителства ще бъдат подписани двустранни документи, а двамата премиери се очаква да направят съвместно изявление за медиите.

Заседанието започна на фона на протест от представители на младежката организация на ВМРО, които настояват страната ни да не прави отстъпки в своята позиция по темата с отношенията ни с Република Северна Македония.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1998 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини