Правителствата на Република България и на РСМ ще проведат съвместно заседание

  • 24 януари 2022 14:45

  • 455
  • 0
Правителствата на Република България и на РСМ ще проведат съвместно заседание
© Министерски съвет
Слушай новината Слушай новината

Правителствата на Република България и на Република Северна Македония ще проведат съвместно заседание на 25 януари, вторник в Резиденция „Бояна“ в София.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1235

В рамките на събитието министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще разговарят на четири очи, ще се проведат встъпително и същинско пленарно заседание на делегациите на двете страни, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Поне 4 заседания годишно ще има работната група за влак между РСМ и България

Паралелно са предвидени заседания на четирите работни групи, сформирани в областите: икономика, търговия и иновации; инфраструктура, транспорт и свързаност; европейско сътрудничество – зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона; култура, наука и образование и младеж.

Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия между Република България и Република Северна Македония по историческите и образователните въпроси. В края на съвместното заседание на двете правителства ще бъдат подписани двустранни документи, след което министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще дадат съвместна пресконференция за представителите на медиите. В рамките само на една седмица това ще бъде второто значимо събитие за двустранните отношения на България и Република Северна Македония.

След посещението на министър-председателя Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически в Скопие на 18 януари, утрешното съвместно заседание на двете правителства е още една ключова стъпка за утвърждаването на новия диалог между България и Република Северна Македония.

След като със заповед на премиера Петков от българска страна бяха сформирани четирите работни групи, утрешните ресорни срещи с участниците от Скопие ще дадат възможност да бъде внесен допълнителен прагматизъм в двустранните разговори. Чрез активната им дейност през предстоящите месеци ще бъде дадена повече публичност на ползите за гражданите на България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното сътрудничество, както и ще бъдат постигнати реални резултати от взаимен интерес.

Очаквайте на живо в Novini.bg и страницата ни във Фейсбук изявленията след съвместното заседание на правителствата на Република България и на Република Северна Македония. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
455 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини