Депутати и администрация с два лабораторни пункта за тестване за НС

  • 24 януари 2022 14:18

  • 252
  • 0
Депутати и администрация с два лабораторни пункта за тестване за НС
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Два лабораторни пункта има разположени до входовете на двете сгради на Народното събрание във връзка с решението достъпът да става само със зелен сертификат и отрицателен тест за коронавирус.

Вече са разположени и устройства за проверка на валидността на издадените сертификати или направените тестове. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на парламента.

Изискването за зелен сертификат или валиден антигенен/PCR тест с негативен резултат важи от днес. Това беше прието с решение на народните представители на 7 януари 2022 г.

Нови правила за работа на депутатите

Решението касае народните представители, служителите на институцията, журналистите и гостите на Народното събрание. Целта на тази мярка е да се осигури по-добър контрол и превенция на разпространението на инфекцията, посочват от парламента.

От институцията допълват, че не се предвиждат допълнителни правила за достъп до сградите на Народното събрание извън предвидените в решението, прието на 7 януари 2022 г.

Показването на зелен сертификат за народните представители ще бъде акт на съпричастност с българските избиратели и правилата, които важат за всички. При решение на депутатите да не показват зеления си сертификат, това ще е на тяхна отговорност, се казва още в съобщението.

Радина Лазарова
252 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини