Александър Маринов: Радев не предлага увеличаване на своите правомощия с промени в Конституцията

  • 23 януари 2022 14:54

  • 1311
  • 0
Александър Маринов: Радев не предлага увеличаване на своите правомощия с промени в Конституцията
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"В нито един вариант, обсъждан в президентската институция, не се предвижда разширяване или промяна в правомощията на президента. Президентът показа, че когато един държавен глава си е на мястото и уплътнява правомощията си, той може да играе съществена роля. Проектът за промени в Конституцията е в развитие. Преди да се стигне до обсъждане на конкретни текстове, трябва да има дискусия, за която в следващите месеци би имало добри условия". Това каза пред БНР Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев.

Според него промените трябва да започнат отдолу нагоре във връзка с идеята за по-голямо и засилено участие на гражданите.

Депутат от ПП: Ще потърсим подкрепа от всички партии за конституционни промени

"Да се отдели внимание на местната власт и местното самоуправление. И партиите, представени в парламента, трябва да направят своя избор - между това, което иска мнозинството в обществото, и техните интереси или специфични възгледи. Ако искат, да подкрепят промените в Конституцията, ако искат - да не ги подкрепят. Но на следващите избори ще се види как са погледнали на това тяхно решение избирателите", каза още той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1311 0

Свързани новини

Водещи новини