Вицепремиерът Асен Василев разговаря с посланиците на Финландия, Швеция и Дания

  • 20 януари 2022 16:38

  • 684
  • 5
Вицепремиерът Асен Василев разговаря с посланиците на Финландия, Швеция и Дания
© МФ
Слушай новината Слушай новината

Националният план за възстановяване и устойчивост, готовността на България за приемане на еврото и подготовката на бюджета на страната за 2022 г. бяха акценти в разговора на заместник министър-председателя по еврофондовете и министър на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на с Н.Пр. Кристина Кувая – посланик на Република Финландия, Н.Пр. Катарина Рагнитт – посланик на Кралство Швеция, и Н.Пр. Йес Брогорд Нилсен – посланик на Кралство Дания.

По време на срещата министър Василев информира, че се работи по корекцията на Плана за възстановяване и устойчивост, като основно се правят  промени в областите за здравеопазване, транспорт и електроенергия. „Енергийната система на България трябва да стане по-зелена, като това ще се постигне като се изградят мощности чрез използване на геотермални и други алтернативни енергийни източници“, подчерта вицепремиерът. Той заяви, че проектите от Плана трябва да се реализират по прозрачен начин, за което ще се гарантира и чрез повишаване на капацитета на Агенцията по обществени поръчки. 

Василев: Технически сме готови за Eврозоната

По темата за въвеждането на еврото в страната ни Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на информира посланиците, че през 2021 г. е изработен план, в който са заложени основните дейности по замяна на националната валута. По темата за въвеждането на еврото в страната ни Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на информира посланиците, че през 2021 г. е изработен план, в който са заложени основните дейности по замяна на националната валута, като до средата на годината ще стартира широка и достъпна информационна кампания, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите. 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
684 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2022.01.20 | 17:47

5
Абе, аланкоолувци, не разбрахте ли вече, че по света започна масова де-ваксинация. Отпадат зелените сертификати, маските и затварянето по домовете... Български феодали: проверете си календара и часовниците. Бесилките по уличните стълбове ви очакват!

2022.01.20 | 17:28

3
БОКО ПОЛИГЛОТА- САХАР САХАР ИМАМ И СЪМ ПРОСТ И НЕОБРАЗОВАН СЕЛЯНДУР,НО МИ ВИКАТ КЪНГРЪЧУЛЕЙШЪН!!!

2022.01.20 | 17:30

4
СМЕШЕН БАНКЯНСКИ СЕЛЯНДУР БЕЗ ДА ОБИЖДАМ СЕЛСКИТЕ ХОРА,КОИТО НИ ХРАНЯТ С ХЛЯБ!!! ТЕ ДА СА ЖИВИ!А БОКО ДА ПОТЪВА В ТИНЯТА,КОЯТО САМ ЗАБЪРКА!
селяндури!!!!

2022.01.20 | 17:03

2
Върнете се там, откъдето се довлякохте и освинихте София!!!!!! И не забравяйте да си вземете анцузите и суратите!!!
лоло

2022.01.20 | 16:48

1
пинокио реди неква далверка със скандинавците, копелето

Добави коментар

Водещи новини