Мартин Димитров предлага диференцирано ДДС за овладяване на ценовия скок

  • 19 януари 2022 18:45

  • 587
  • 3
Мартин Димитров предлага диференцирано ДДС за овладяване на ценовия скок
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

България трябва да участва на световните пазари. Европа има интерес от разширяване на Западните Балкани, така че ще финансира подобна стъпка. Това заяви Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и председател на парламентарната комисия по икономически политики и иновации в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Няма лошо в това да има самолетна линия със Скопие. Заслужава се да се опита. Не трябва да се храни илюзията, че ще се решат останалите спорни теми. Трябва да се преценяват ефектите от дадени икономически мерки. Сметките са важни“, подчерта той.

Икономист с прогноза дали ни чака режим на тока и ще се повишава ли още цената му

„Забавянето на новия бюджет е притеснително. Заложения дефицит трябва да е под 3%, за да се покаже, че въпреки кризите публичните финанси са стабилни. Трябва да се намери една тънка червена линия, за да се помогне на засегнатите от кризата, но това не трябва да се постига с разхищения“, изтъкна председателят на парламентарната комисия по икономически политики и иновации.

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на смята, че трябва да си запазим и развием икономиката, защото без висок растеж нищо няма да можем да постигнем.

По думите му 12 години ГЕРБ не са завършили газовата връзка с Гърция и сега правителството трябва да го направи. „Ние трябва да можем да купуваме газа, който ни е най-изгоден. Няма да можем обаче да влияем на световните пазари“, изрази мнение Димитров.

„Не би трябвало да изпуснем цените, но ако видим, че нещата отидат в тази посока, защо да не въведем диференцирано ДДС“, предложи Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

 

Мая Йорданова
587 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
НикогаПовечеСДС-Чума

2022.01.22 | 22:40

3
Този Пудел не беше ли домашния любимец на Ай дука от Драгалевци .
Ъъъ

2022.01.19 | 19:43

2
Това недопраавеното що то показвате???
Пхахаха

2022.01.19 | 19:07

1
Алилуята още ли не го е отнесъл ковида, нали е евангелист, те много мрат.

Добави коментар

Водещи новини