"Възраждане": Крайно неприемлиево е американски политици да заплашват със санкции българската държава

  • 19 януари 2022 14:25

  • 913
  • 1
"Възраждане": Крайно неприемлиево е американски политици да заплашват със санкции българската държава
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"ПГ "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" счита за недопустима намеса във вътрешните работи на Р България изказването на Клаудия Тени, член на Републиканската партия, депутат в Камарата на представителите на САЩ, член на комисията по външни работи, за възможно налагане на санкции срещу България, заради изразената ни позиция за Република Северна Македония". Това се казва в декларация от името на парламентарната група, прочетена от Искра Михайлова.

Крайно неприемлиево е американски политици да заплашват със санкции българската държава, се посочва в текста.

От "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" настояват българското правителство да извика посланика на САЩ у нас и да обърне внимание, че, въпреки американските бази на наша земя, България е суверенна държава и българската външна политика се определя изцяло на основание на българските национални интереси. Правителството трябва да настоява за ненамеса на САЩ във вътрешните работи на страната и определянето на външната ни политика, призовават от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Българските политици, както и Народното събрание, нееднократно са заявявали, че е недопустим компромис с българската история, език и национална идентичност, се подчертава в текста.

"Изразяваме безпокойство и тревога заради изявления на македонски медии и политици с език на омразата, насочени към България, както и намесата от страна на САЩ и отделни американски политици по т.нар македонски въпрос", се заявява в декларацията.

Американски конгресмен допуска санкции срещу България заради еврочленството на Северна Македония

Считаме, че докато се използва език на омразата по отношение на България, и се отричат българската идентичност, история, култура и език от РСМ, тя не е готова за членство в ЕС, заявяват от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

Българските политици, без значение от тяхната политическа принадлежност, трябва да отстояват българските национални интереси и външната ни политика да бъде съобразена само и единствено с тях, завърши Искра Михайлова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
913 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????

2022.01.19 | 16:17

1
"Другари- господа" от "Възраждане",РАЗБРАХТЕ ли,КЪДЕ е НОЩНОТО ШКАФЧЕ,...................,а КЪДЕ са ПЪТНИТЕ КАРТИ,................,а ................?! НАРОДА БЪЛГАРСКИ ПИТА!!!???????????????????????

Добави коментар

Водещи новини