Барлакоски: С посещението на Петков в Скопие започнаха да се рушат бариерите между РСМ и България

  • 19 януари 2022 09:09

  • 954
  • 0
Барлакоски: С посещението на Петков в Скопие започнаха да се рушат бариерите между РСМ и България
© NOVINI.BG
Слушай новината Слушай новината

Реакциите в РСМ след посещението на премиера Кирил Петков в Скопие са изненадващо позитивни. Това каза в ефира на Нова нюз журналистът Божидар Барлакоски. По думите му срещата между двамата министър-председатели донесе позитивизъм.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

Усещаше се градивен тон, нямаше я риториката, с която досега бяхме свикнали. Нямаше заяждане и провокиране. Двамата премиери в своите речи започнаха една нова страница в историята на двете страни. Започнаха да се рушат бариерите. Първата крачка е направена. Тези, които смятаха, че тази среща ще бъде само протоколна такава, сбъркаха”, обясни той.

Редица важни договорености бяха постигнати на срещата, като само една тема остана неизяснена- тази за историческите въпроси.

Стево Пендаровски към Кирил Петков: Вие не сте балканци, идвате точно на секундата за срещата

„Подкрепям разумния подход на премиерите- да се търси свързаност между държавите по темите, по които има сближаване, а останалите въпроси да се решават в движение. Чуха се и много позитивни отзиви за срещата и извън парламента. Председателят на стопанската камара в Македония също приветства Петков с думите, че е важно да се развиваме като нормални държави”, коментира още журналистът.

Според Божидар Барлакоски младите технократи свършиха работата на патриотичните формации.

„Реакциите на ВМРО-ДПМНЕ след визитата остават един декор. Ако сравня какво направиха те и какво постигнаха премиерите, мога да кажа, че младите технократи свършиха работата на патриотите. Петков спечели Македония за България”, обясни той.

Той уточни, че в РСМ няма нагласи и намерения за провеждането на референдум за членството на страната в ЕС.

Последвайте канала на

Novini.bg
954 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини