Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

  • 18 януари 2022 19:50

  • 3029
  • 0
Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Депутатите ще разгледат на първо гласуване промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, предвижда проектът на програма за работа на Народното събрание тази седмица. Вносител на измененията е Министерският съвет. В проекта на програма за четвъртък са и първите четения на промените в Закона за акцизите и данъчните складове, както и на измененията в Закона за данък върху добавената стойност.

Тържествената церемония по полагане на клетва на избраните за президент и вицепрезидент на България Румен Радев и Илияна Йотова е точка първа от проекта на програма за утре.

Тази седмица Румен Радев ще положи клетва пред НС като президент на България

В дневния ред са предвидени и ратификациите на: Паралелното споразумение за защитен механизъм между България като кредитор и Единния съвет за преструктуриране като кредитополучател; Споразумението за изменение на Споразумението относно прехвърлянето и взаимното използване на вноски в Единния фонд за преструктуриране. Очаква се парламентът да приеме и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ратифициране на Конвенцията за взаимопомощ по наказателноправни въпроси между държавите - членки на Европейския съюз и Допълнителния протокол към нея, Конвенцията за трансфер на осъдени лица и Европейската конвенция за екстрадиция с двата допълнителни протокола към нея.

В проекта на програма за петък се е предвидено второто гласуване на Законопроекта за удължаване до 31 март 2022 г. на действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г. Предвиден е и редовен парламентарен контрол.
 

Константин Тодоров
3029 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини