Министър Василев иска по-висока печалба от Българския спортен тотализатор

  • 17 януари 2022 17:25

  • 892
  • 3
Министър Василев иска по-висока печалба от Българския спортен тотализатор
© Министерство на младежта и спорта
Слушай новината Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент проведе среща с ръководството на Българския спортен тотализатор (БСТ). След нейния край министър Василев обяви, че ще освободи от длъжност изпълнителния директор и членовете на Управителния съвет на дружеството.

Той заяви, че ще се възползва от възможността, която му дава Законът за публичните предприятия за предсрочно прекратяване на мандата им.         

„Те не пожелаха да се разделим по взаимно съгласие и това ще се случи с едностранен акт на министъра. Разговаряхме по всички възможни варианти за прекратяване и стигнахме до това решение“, каза Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент пред журналисти.        

Спортният министър: Г-жа Раева може би трябва да потърси квалифицирана помощ

Той коментира и защо взима това решение.       

„Аз съм принципал на това дружество и смятам, че бих могъл да поддържам по-добра комуникация с ръководството. Предпочитам да съм в по-тесен контакт с нови хора в самото дружество, както и във всички дружества, свързани с ММС“, заяви министърът на младежта и спорта, цитиран от пресцентъра на ресорното ведомство.         

Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент беше категоричен, че очаква по-високи печалби от страна на БСТ, защото това дружество реализира държавната политика в хазарта.         

„Шансът за развитие на тотализатора е повишаване на неговата дейност и във връзка с организацията на лотарийните игри. Не знам защо някой е говорил за либерализация на пазара. Това са измислици и лъжи. Това дава шанс на дружеството да има силата да може да изкарва повече средства. Всяко друго решение би го обезкървило, както беше дълги години преди това“, каза Василев.

Министърът ще коментира с новото ръководство на БСТ възможностите за по-свободна работа на тотализатора и заемането на по-голяма територия на пазара.  

„Ще направя всичко необходимо това дружество да реализира печалба, която приляга на монополист на пазара“, заяви той.

Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент обяви, че ще назначи независим одит на БСТ.

„Ще подложа на анализ абсолютно всички договори, приходи и разходи на тотализатора, за да мога да бъда сигурен по какъв начин се е стигнало до цифрите, които ми се дават. Счетоводните отчети в края на годината могат да бъдат много различни от действителното състояние на тотализатора. Надявам се да е в положително състояние. Тепърва ще разберем“, завърши министърът на младежта и спорта.

Мая Йорданова
892 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БСТ

2022.01.18 | 06:21

3
е криминална съруктура натрупваща милиони за нула време в личните джобове на няколко души. Схемата е известна. За повече подробности питайте Ирена Кръстева.
Г

2022.01.17 | 21:18

2
Иска по висока печалба за да се нагуши още проклет чорбар
факти

2022.01.17 | 18:56

1
василев веднага бербатов да става президент на бфс и диемите да станат 8 лв

Добави коментар

Водещи новини