Методи Лалов с коментар за изключването му от "Да, България"

  • 16 януари 2022 17:45

  • 2254
  • 8
Методи Лалов с коментар за изключването му от "Да, България"
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

В "Да, България" има авторитарност и нещата се разминават с публично заявеното. Това коментира в предаването "На фокус" по Нова телевизия  бившият съдия, сега общински съветник в Столичния общински съвет Методи Лалов. През седмицата той беше изключен от "Да, България".

Една организация, ако не функционира спрямо правилата и демократичните принципи, няма как да прокарва такива правила и принципи в обществото. Месеци след като станах част от "Да, България", по покана на Христо Иванов, видях, че нещата се разминават от публично заявеното” каза Лалов.

 Отидох там със заявката и поканата, че ще бъда човекът, който ще следи за стриктно спазване на правилата в общината, да няма корупционни практики. Няколко месеца по-късно трябваше да бъда убеждаван, че шестима от 12-те съветника трябва да влязат в едни фондове в общинския съвет, където взимат по 4000 лева за 1 час месечно работа. Тогава го направи лично Христо Иванов. Той ми каза, че трябва да влезем в тези фондове, че тези пари ще трябват на партията, заяви Лалов. По думите му той самият се противопоставил на това и тогава започнали вътрешни брожения.

Оттогава започна охлаждане на нашите отношения, каза Лалов.

Той критикува и начина, по който в "Да, България" са избирали хората, назначавани на публични постове.

Говореше се за провеждане на вътрешни избори за определяне на кандидатите за публични постове, но такива избори не се провеждаха. Никой не ми отговори защо. Тези назначения се правят по най-недемократичния начин, правят се по късни доби, внасят се листи за публичните постове в последния възможен момент, каза Лалов.

Методи Лалов: Нещата в "Демократична България" се случват недемократично

Освен това дали ще участваш в общинските структури, решавало политическото ръководство на партията. Това създава зависимости. Ако слушаш – получаваш 4000 лева, а ако не слушаш  - не получаваш.  Когато се противопоставих на всичко това, тази сума се намали на 2000 лева. Питам ръководството – половин кражба не е ли кражба, заяви Лалов.

Той е категоричен, че не е отсъствал от заседания на Столичната община, без уважителни причини. Аз съм един от редовните и гласът ми се чува, каза Лалов.

Той коментира и оставката на Сотир Цацаров от Антикорупционната комисия.

Сотир Цацаров няма място в КПКОНПИ, както и в никой държавен правораздавателен или правоохранителен орган. Оставката му е добра новина. Тази комисия трябва да бъде реформирана, каза Лалов.

Константин Тодоров
2254 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Смях

2022.01.16 | 20:46

7
И като си помисли човек, че и от другите партии в общинския съвет има същите лапачи, то е от ясно по-ясно защо няма пари в касичката на кметицата.
Смях през сълзи

2022.01.17 | 06:25

8
Пари в касичката на кметицата знаем отдавна що няма - оттам се оттичат в Чекмеджето, сега много повече отпреди, защото Чекмеджето може да цица само от общините.

2022.01.16 | 18:45

6
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!
Катана Катана

2022.01.16 | 18:38

5
а така,нека да му лъснат кирливите ризи на маймунката Иванов,
oo

2022.01.16 | 18:27

4
lalov ne te znam koi si no znam koi e i hristo ivanov toi beshe sluga na ciganskiat premier e ot takiva kato nego preboiadisani slugi niama kakvo drugo da ocakvash vse pak toi e kadar na grob.
бързо шефе

2022.01.16 | 18:03

3
обади се,маджо те търси
стига сте спали

2022.01.16 | 18:03

2
гумаджии
Бе не знам какъв е Лалов,

2022.01.16 | 17:52

1
но е факт, че беше изобщо отсвирил гражданите, докато беше в СОС.

Добави коментар

Водещи новини