Проф. Ангелов разкритикува новия COVID план: Писан е от хора, които никога не са влизали в лечебно заведение

  • 14 януари 2022 11:35

  • 2184
  • 5
Проф. Ангелов разкритикува новия COVID план: Писан е от хора, които никога не са влизали в лечебно заведение
© Булфото (архив)

Вчера беше представен поредният план за справяне с пандемията. Бяха съобщени няколко новини, много претенции, имаше и доста премълчани неща. Това заяви на брифинг в парламента бившият здравен министър и депутат от ГЕРБ проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г..

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30012

,,Първата новина беше, че плановете до момента са неясни, което означава, че планът "Кацаров" и планът на служебното правителство е оценен като неясен и с приемането на настоящия план той е хвърлен в кошчето. Тази гордост на служебното правителство вече е в кошчето. За изработването на този план, който доведе до най-голямата смъртност от COVID в страната, бе даден златен медал. Настояваме този златен медал да бъде върнат на Министерството на здравеопазването и да бъде даден на хората, които са достойни да го получат'', коментира той.

Новият план за пандемията: Разделен на 4 етапа – при последния се затварят бизнеси

Второ, имаше заявена претенция, че този план е първият. Определено премиерът Петков има много неща, които трябва да подобри в комуникацията си, но нека започнем от аритметиката. Този план е третият подред. Първият план беше направен от нашето правителство в края на юли 2020 г. и представен пред Народното събрание през ноември 2020 г. Разлиствайки плана, ми прави впечатление, че той е наукообразен – с липса на всякакви практически възможности за действия по време на тази COVID вълна. Гледайки експертите, които го защитават, разбирам, че той е писан от хора, които никога не са влизали в лечебно заведение и никога не са се занимавали с болни пациенти от COVID-19, заяви още проф. Ангелов.

,,Целият план е функция на интензивните легла, а това е много измамно, защото той казва, че държавата ще се затвори при 80% заетост на интензивните легла. Това до момента не се е случвало, защото тези легла са заети от пациенти, които нямат COVID-19. Максимумът от заети легла до момента е бил 880 от 1200. Не знам дали разбирате логиката на този план... той не преследва човешки цели, той преследва само икономически цели да нямаме затваряне. Такъв план трябва да пази българските граждани, да спира разпространяването на болестта, да не позволява да се заразяват много хора и да спаси максимално много животи. Тук такава цел не е поставена. Тук ние тичаме след събитията, водейки се от заедността на интензивните легла'', посочи депутатът от ГЕРБ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30012

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
2184 5

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 5

Добави коментар
Mitaka

2022.01.14 | 12:59

5
ПРИ БОРИСОВ ТОК 92 ЛЕВА, СЕГА 1000, ХЛЯБ 1 ЛЕВ СЕГА 2, ОЛИО 2, СЕГА 8, НАРОДА ДА СЕ ВДИГА И ДА ВИ ОМИТАМЕ .
ne

2022.01.14 | 12:51

4
boteksov bokluk e ta to vsicki deto sa vlizali vav medicinsko zavedenie stanaha prestapnici kato teb i gushkat samo paricki kato komisionni ot vaksini.
Пхахаха

2022.01.14 | 12:02

3
И слава богу, че е така, щото тия, дето ги писахте педерастите с купени дипломи от болници за нищо не ставаха.
Вики

2022.01.14 | 11:47

2
Видяхме те теб колко можеш!

2022.01.14 | 11:44

1
ТОЗИ МИ ПРИЛИЧА НА БУРАТИНО!

Добави коментар

Водещи новини