Земеделският министър освободи целия борд на "Напоителни системи"

  • 13 януари 2022 20:29

  • 2560
  • 1
Земеделският министър освободи целия борд на "Напоителни системи"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Целият борд на директорите на държавното дружество "Напоителни системи" е освободен от длъжност, съобщи министърът на земеделието Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. пред членовете на парламентарната Комисия по земеделие.

От цялото досегашно ръководство, което беше назначено от доскорошния служебен министър Христо Бозуков, остава само изпълнителният директор и то под условие - за бързо нормализиране на финансовото състояние на дружеството.

Наследникът му на поста Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. каза, че е учуден как изобщо съществува това дружество и не изключи вероятност и той скоро да подаде сигнали до ДАНС и МВР, информира БНР.

Сметната палата: "Напоителни системи" е в критично финансово състояние

Във връзка със скъсаните диги, причинили тежки наводнения преди месец, министърът уточни, че са изпратени искания до фирмите-изпълнители да извършат ремонт в гаранционния срок, но те отказват да го направят. Затова се предвиждат нормативни промени, като идеята е служители на "Напоителни системи" сами да извършват ремонтите на важните съоръжения.

Очакват се резултатите от назначения одит, след което министърът се готви да сигнализира ДАНС.

Владимир Василев
2560 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.13 | 20:47

1
НЯМА ЛОШО НО ТОЗИ Е КАДЪР НА СИК И ДС КАТО ПОЧТИ ВСИЧКИ ОТ БСП!

Добави коментар

Водещи новини