Рамадан Аталай: Богатите и бедните потребители плащат еднаква цена на тока

  • 13 януари 2022 08:15

  • 1692
  • 4
Рамадан Аталай: Богатите и бедните потребители плащат еднаква цена на тока
© БНТ
Слушай новината

Като че ли имам две пандемии вече - енергийната криза и ковид кризата. Това заяви пред БНТ Рамадан АталайРамадан АталайРамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 г. се, зам.-председател на комисията по енергетика и депутат от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Като всяка пандемия, ценовата криза в Европа и България, е факт, но подходът е различен. Единствено България въведе мораториум и вече 3-4 месеца няма спокойствие и сигурност за бизнеса и битовия потребител. От тази гледна точка, правителството закъсня достатъчно, смята депутатът.

В България цената не се повишава поради липса на енергия, а поради невъзможност на правителството да вземе решение. Първото нещо, което трябваше да направят досега, е да изменят данъчните закони, за да се разделят битовите потребители - енергийно бедните, и онези, които могат да си платят сметките. Сега всеки плаща еднакво - и богатият, и бедният, обясни Аталай.

Аталай: Новото правителство няма визия за развитието на енергетиката

Средствата, които получава България от износа на енергия, стоят в енергетиката и никой не смее да ги пипа, смята депутатът.

Според него, бюджетните процедури за следваща години се подготвят май, юни, юли и през тези месеци управляващите са били в служебното правителство. Задавам си въпроса какво са правили, уточни депутатът.

Той заяви, че има достатъчно средства за подпомагане заради високите цени на тока, които трябва да бъдат разпределени от експертен екип.

По повод вчерашния протест пред НС, Аталай коментира:

В цяла Европа има протести. Някъде да сте чули някой да е влязъл и да иска да събори вратите на НС? Сблъсъци има, но са далеч от институциите.

Опит за щурм на парламента: Стигна се до сблъсъци между протестиращи и полицаи

Според Аталай, дебатите за зелен сертификат в НС не са нагнетили напрежението. Има убеденост, че трябва да се въведе ред относно ковид ситуацията в страната и трябва да се въведе сертифицираност за влизане в парламента, така, както се налага на гражданите за влизане в мол, например.

В сферата на правосъдието трябва да има промени и от тази гледна точка, едва ли не, само опозицията е виновна. Ние взехме решение, че ще направим първата крачка и не само това. Ще бъдат внесени промени в обществените поръчки, ще направим всичко възможно да внесем изменения в законите за горите, обясни още Аталай.

Радина Лазарова
1692 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.01.13 | 15:58

4
ЧИТАК СМЕШЕН ОТИВАЙ СИ В АНАДОЛА.
Майтапчи Йово

2022.01.13 | 12:20

3
Рамадане, тиквенико, ти, на кой се кланиш бре, тулуп??? Знае ли кухата ти хралупа, която носиш върху раменете си, колко от протестиращите в Западна Европа не могат да си платят сметките за парно и ток?!?

2022.01.13 | 09:22

2
абе мирилайлай, ти ток ли продаваш или гледаш от кой колко да вземеш

2022.01.13 | 08:47

1
Диктатора Комунист Румен Радев заедно със слугите му Кирчо Ментата и Ачо Фалита са изтеглили заем от 9 млрд лева за 1 месец....а 3 млрд са влезли по доверителни сметки

Добави коментар

Водещи новини