Ангел Джамбазки: Правителството ще падне, ако не поиска да устои на натиска за РСМ

  • 10 януари 2022 13:25

  • 7050
  • 5
Ангел Джамбазки: Правителството ще падне, ако не поиска да устои на натиска за РСМ
© Булфото
Слушай новината

"Българското правителство има шанс да устои на натиска за РСМ, ако иска, ако не - ще падне". Това заяви пред БНР евродепутатът Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –, заместник-председател на ВМРО и добави:

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 127

"Няма правилно време да предадеш Македония! Няма добър ПР-момент, в който да предадеш този интерес, и да ти се размине!".

Той призова Кирил Петков  да не допуска отстъпление, ако има натиск от западни сили: "Дори си мислим дали позицията на страната ни не може да бъде потвърдена през национален референдум".

"В голяма част от българското общество има обоснована тревога за това, че новото правителство може да направи ходове, които да са по същество отстъпки - да даде съгласие за започване на преговори между  Република Северна Македония и Европейския съюз, без да са решени въпросите, които според нас трябва да бъдат решени", каза още зам.-председателят на ВМРО.

Джамбазки подчерта, че изявления на премиера Петков дават основание за тези притеснения:  "Той многократно каза, къде в прав текст, къде завоалирано, че историята трябва да се остави настрани, че трябва да се подхожда икономически".

Проф. Топалов: РСМ още не е готова да приеме това, което е подписала в договора

Според евродепутата е тревожно и посещението в Скопие на външния съветник на министър-председателя Петков - Весела Чернева:

"Не е ясен мандатът, с който тази дама е била там, в какво качество е била, защо българският посланик в РСМ не е бил там, защо МВнР не е било уведомено,има ли достъп до класифицирана информация г-жа Чернева и в какво качество води преговори". 

Ангел Джамбазки изказва притеснение и от писмата, с които е "заливан" министър-председателят от неправителствени организации, които зам.-председателят на ВМРО нарече "соросоиди": "Писма, в които призовават Петков да не стои на старите исторически позиции, че това било минало, че трябвало да гледаме напред". 

Той подчерта, че позицията на президента Румен Радев му е известна от публични източници:  "Той продължава да подкрепя на първо място защитата на правата и законните интереси на българите в РСМ". 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 127
Теодора Александрова
7050 5

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 5

Добави коментар
ххх

2022.01.10 | 13:37

1
ЛУНА ЩЕ ТЕ ОПРАВИ ,ПИЕШ БОТИЛКА ВИНО И ШОФИРАШ ПИЛ,НЕ СИ БИЛ В КАЗАРМА
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2022.01.10 | 16:36

5
МАКЕДОНЦИТЕ СА НАШИ БРАТЯ ЗА РАЗЛИКА ОТ МРЪСНИТЕ ТУРСКИ РЕЗАЦИ.
БГ

2022.01.10 | 13:40

2
А ти си македонско копеле готово да продаде България!
Пхахаха

2022.01.10 | 15:42

4
Ей, пиянде, я ходи да лигавиш на агент Иван пишленцето.
ххх

2022.01.10 | 13:49

3
ЗАЩО 9 ГОДИНИ ОТЛАГА КАЗАРМА И НАКРАЯ Я ИЗБЕГНА

Добави коментар

Водещи новини